Se teki sitten Gamille eläinlääkärireissua perjantaina 30.5. Gamille oli noussut patti oikean jalan ranteen ulkosyrjälle viikkoa aikaisemmin ja pari päivää sen jälkeen emäntä huomasi myös pienen patin vasemmassa lavassa. Alkujaan jalan patti oli suht matala ja vain vähän tummempi kuin mitä iho. Keskiviikkona 28pvä patti oli kasvanut ja yläosastaan hankautunut rikki, jolloin vuoti vähän visvaa ja verta. Mutta mitään ei tullut ulos, kun emäntä sitä vähän varovasti puristi. (Patti ei siis ole kipeä!). Perjantaina patti olikin sitten jo taas ihan erinäköinen eläinlääkärillä ja silloin patti vuoti verta. Ja kun el.lääkäri sitä vähän tai vähän enemmänkin puristi, tuli sisältä talia tms. Ei kuitenkaan mätää. Eläinlääkäri arveli, että se on ihan vain tulehtunut ihopatti (talirauhanen), joten 10 pvän lääkekuuri ja patin hoito (terra poly -salvaa + kääre). Mainitsi kyllä, että voi olla myös kasvain, mutta todennäköisempänä piti talipattia. Jos lääkekuuri ei auta pattiin, eikä se häviä, niin leikkaus on sitten tiedossa... Ja samalla pitäisi seurata sen lavan päällä olevan patin kehitystä.

Samalla reissulla otettiin myös verikokeet Gamista (iso ja pieni verenkuva), ihan vain sillä, kun emäntä halusi varmistaa, että Gamilla on kaikki hyvin, kun ikää alkaa tulemaan. Ja kaikki oli hyvin! Kaikki veriarvot olivat aivan loistavat! Eli näiden osalta Gami todellakin on terve! Ja sanonpa vaan, että Gami on maailman helpoin hoidettava lääkärillä, todella hyvin antoi ottaa verikokeet ja laittaa jalan pakettiin.

Kännykkäkamera on tosi hyvä juttu, tiedättekös? On niin kätevä napsasta kuva epämääräisestä patista, jolloin saa talteen päivän ja patin ulkonäön ja pystyy sitä sitten vertailemaan taas myöhemmin otettuun kuvaan. Ja helppo näyttää lekurille millainen patti on silloin ollut, kun se on huomattu... Ja tällainen patin kehitys on ollut:

Alkutilanne, kun patti huomattin (22.5.).

patti1-normal.jpg

Keskiviikkona (28.5.)

patti2-normal.jpg

ja tänään, kun kääre vaihdettiin (karvat on siis ajettu patin ympäriltä pois)

patti3-normal.jpg

Ei mikään kaunis... Mutta onneksi ei tosiaankaan ole kipeä!