Jep, pahasti jälkijunassa tulee päivitykset, mutta on tupannut tuo aika olemaan tiukilla...

Maaningalla käytiin kisaamassa neljän startin verran 10.-11.7. ja päätettiin sitten sotkea kunnolla ilmoittautumispisteen ja kuuluttajan papereita, kun päätimmekin paikan päällä vaihdella ohjattavia koiria   Lauantaina ensimmäinen kisa kisattiin lainakoirilla eli emäntä meni Anun Kaamoksella (lappor) ja Anu vastaavasti Gamilla. Ja molemmat ohjaajat sitten onnistuivat niin hyvin, että HYL napsahti   Gami meni Anun ohjauksessa hypyn väärinpäin ja muutoinkin Gami arveli menevänsä A-esteen sijasta pujottelulle. Emäntä vastaavasti Kaamoksen kanssa putken jälkeen olikin pallo hukassa: unohti hetkellisesti radan!   Ja siinä vaiheessa luonnollisestikin oli Kaamos jo ehtinyt mennä väärän hypyn... Koomisinta juuri tuossa oli se, että emäntä oli Anulle painottanut, että siinä kohdin pitää Gami hakea putken suulta. Heillä tämä onnistuikin, ja kyllähän emäntäkin haki Kaamoksen putken suulta, mutta olisi se passannut se radan jatkokin muistaa

Gami Anun kanssa radalla ja hirveästi tuntuupi olevan uketsulla asiaa  (kuvat Sanna Parviainen) 

Jälkimmäisen radan emäntä meni siis Gamin kanssa itse, jossa tuloksena virheetön ratasuoritus, mutta reilu 5s yliaikaa. Ja taas puomi mentiin vauhdikkaasti, josta emäntä on oikein tyytyväinen

Sunnuntaina taas Gamin osalta mentiin sotkemaan kisajärjestäjien kuvioita, kun nyt ensimmäiseen kisaan ohjauspuikkoihin menikin Andi. Tosin tästä emäntä jo lauantaina vähän varoitteli järjestäjiä, että näin varmaankin tulee käymään   Ei ollut Gami taaskaan vieraskorea, vaan hyppäsi heti toisen esteen väärinpäin... Muutoinkin radalla uketsu tarjoili vähän eri esteitä, mitä Andi oli ajatellut, mutta kun homma pelasi, oli meno ihan kivan näköistä! Jälkimmäisen radan (hyppy) emäntä siis meni itse Gamin kanssa. Rata oli taas suoritukseltaan virheetön ja aikaa meni yli vajaa 3s. Tällä tuloksella (2,77vp) Gami olikin kisassa sijalla 3 !  Ja hyvän vihjeen emäntä sai Anulta: putken suulta ei välttämättä aivan niin läheltä tarvitse Gamia hakea, nopeammin "ampuu" ulos, kun on himpun kauempana. Muutoin rata oli kyllä sujuvaa ja yhteistyö toimi oikein hyvin Gamin kanssa  Liki äänetöntä ohjausta, ilman mitään ylimääräisiä varmistuksia. Luottamista puolin toisin.

Huppeleissa eli epävirallisissa agikisoissa

Maanantaina 12pvä oli epäviralliset agikisat, joihin kakaran kanssa mentiin. Emäntä ilmoitti kakaran kilpailijoiden ryhmään, jotta saisi vähän kertausta kontakteilta (mölliradalla niitä ei ollut). Rata oli varsin haastava (Mujusen SM-kisarata hivenen muunneltuna), kun ajattelee, että siitä olisi pitänyt suoriutua kuninkuusluokkalaisten (3-lk) lisäksi myös 1- ja 2-luokkalaiset. Eipä pahemmin kenellekään tullut tulosta.... Kertonee varmaan jo jotain?

Kakaralla jotkin kohdat radasta onnistui hyvin ja jotkin huonosti. Tosin eipä kyllä emännälläkään tuntuneet aivot olevan hommassa mukana  Ei oikein tällä kertaa luonnistunut emännältä ohjaus ja sen myötä luonnollisesti kakarakin oli pallo hukassa, että mitä nyt? Ei voi syyttää kuin itseään... Skarpimpaa ohjausta olisi nyt tarvinnut! Eli tulos oli siis hylätty   Mutta tulipahan edes testattua kakaraa tuollaisella radalla ja saipahan ne kontaktit (A ja keinu) otettua.