Pitkästä aikaa oltiin torstaina Gamin kanssa agitreeneissä!  Viime viikolla Sawo Show-tapahtuma sotki treenit ts. niitä ei voitu pitää ja edellisviikolla jätimme väliin, kun hellettä oli yksinkertaisesti aivan liikaa...

Nyt ilma oli sentään jo hivenen viileämpää (n.10astetta), joten huomattavasti paremmin jaksoi treenata. Teimme Gamin kanssa kokonaisen rataharjoituksen vain kaksi kertaa. Molemmilla radoilla tosin ongelmakohtia hiottiin, jotta saatiin homma toimimaan. Ekalla kerralla ongelmia tuotti putkelta hypyn kautta toiselle putkelle meno, jossa oli A-esteen ylösmeno vieressä. Tässä oli emännän oma liike, ohjaus ja ajoitus aivan pielessä, joten Gami ampaisi useampaan kertaan sinne A-esteelle...   Loppuradalla ohjaukset onnistuivat ja koira eteni hyvin. Tosin puomin kontaktit mentiin vauhdilla ja hypittiin yli! (mentiin kaksi kertaa) Eipä kyllä emäntä itse edes alastuloissa hiljentänyt, joten voi syyttää vain itseään... Pujottelulle tuli Happosilta hyvä ja todellakin varteenotettava neuvo, jota ei itse ole tajunnut, eli käsi alemmaksi: kun käsi on ylhäällä näyttämässä, Gami kulkee pää pystyssä ja vauhti on hitaampaa. Kun käden laskee alemmaksi, ei koiruuden tarvitse könöttää ja vauhtikin pysyy hyvänä. Siis oikeasti. Niin yksinkertainen ja alkeellinen virhe emännältä, mutta kun ei aina tajua, niin sitten ei...  Toisella kertaa rataa mennessä oli meininkin vähän sen tyylistä, että "me vain mennään miten sattuu" ja niinhän me mentiin. Koira kulki kyllä hyvin, jos vain oli mahdollisuus ja meni todellakin sinne minne emäntä käski. Tällä kertaa emännän ohjaus oli kyllä aivan teillä tietämättömillä... Lisäksi emännän kädessä olevat palkat (kun ajatteli nyt palkkaavansa kontakteilla), vetivät Gamia vain varsin hyvin puoleensa. Olisi pitänyt laittaa ne palkat sinne alustalle! Kele... lahopää, ei voi mitään.

Että silleen. Toisaalta oli hyvin onnistuneet treenit, mutta toisaalta vähän penkin alle menivät ohjauksen suhteen. Mutta edelleen meille se tärkein: Gamilla oli kivaa!