Jeps... Jos yrittäisi nyt vähän saada tätä blogia taas päivitettyä emännän toimesta, kun muutkaan ei tätä päivitä ;-)

Kävimme Nokin kanssa kisaamassa Pieksämäellä 22.9. ja tulokset olivat yllättävät, ei niin perinteiset kuin normaalisti. Tuomarina Tuija Kokkonen ja tarjolla olisi ollut alkujaan kolme kisaa, mutta kahteen vain mentiin. Ensimmäinen kisa jätettiin kokonaan välistä, koska se olikin siirtynyt ulos. Joten ei kiitos tuollaisen "idiootin" kanssa ulkokehään kisaamaan, jossa aitana oli vain muovinauha. Liikaa houkuttimia ympärillä ja häiriöitä keskittymiseen (okei, ei tuo Noks aina muulloinkaan osaa keskittyä, vaikka kunnon aidat ympärillä olisivatkin). Kaksi seuraavaa kisaa olivat hallissa, kuten kisailmoituksessa kerrottiinkin. Kaikki kisat olivat agiratoja.

Jeps... Se on niin lähellä, mutta kuitenkin niin kaukana! Se nolla siis. Ensimmäinen rata oli hyvä ja onnistunut ihan loppumetreille asti, mutta sitten... Emäntä oli ennen halliin menoa arponut vinkupallon kanssa, että jättääkö sen hallin ulkopuolelle putken päälle odottamaan? Pallo ei pysynyt paikoillaan ja Noks noteerasi sen. Joten emäntä antoi pallon seurakaveille pidettäväksi siksi aikaa, kun radalla käydään. Virhe. Radalla toiseksi viimeinen este oli pöytä. Siis PÖYTÄ aivan oikeasti! (pitkästä aikaa!) ja ennen siihen menoa piti koiran vauhtia muurilta vähän jarruttaa, jotten liu'u pöydän yli. Tässä emäntä teki lievän virheen, ilmeisesti kroppa näytti väärään suuntaan, joten Noks meinasi ampaista radalta pois kohti hallin ovea. Emäntä sai rääkäistyä Nokin ajoissa takaisin ja pöydälle (ei virhettä tässä vaiheessa). Pöydältä oli sitten n. 90 asteen kulma viimeiselle hypylle ja kas, Nokihan ampaisi hypyn ohi ja oli jo menossa hallin ovelle! Taas emännältä pääsi rääkäisy, jotta saa Nokin takaisin ja hypyn korjattua... Viimeinen hyppy suoritettiin lopulta oikein ja tämän jälkeen Noks ampaisi hallin nurkassa olevasta avoimesta varaston(?) ovesta sisään... Kävi siellä sitten paikat tarkastamassa, että onko siistiä? Mutta ratahan oli jo suoritettu tässä vaiheessa ja maaliin päästy. MUTTA. Tämä pirun viimeinen esteen ohimeno vaikutti siihen, että siitä napsahti kieltovirhe (5vp) ja himpun yliaikaa kaarteluista, joten tuloksella 6,83vp Noks otti ja voitti luokkansa. Emäntä olisi NIIN mielellään ottanut kyllä sen nollan!!! Hallista ulos mentyään, kun emäntä sai pallon käteensä, sai Noks sitten juosta, kun emäntä vippasi sen pirun pallon mahdollisimman kauaksi ärähtäen perään, että "senkun menet nyt!" ja Nokshan meni... Pikkaisen emäntää ärsytti. Toinen seurakaveri vain vähän ihmetteli, että mitä siellä hallissa oikein tapahtui, kun pallo noin lähti ja ärähdys emännältä kuului..

Toiselle radalle mentäessä pallo OLI emännän taskussa.

Toisellakin radalla oli nolla taas niin hyvin tarjolla, mutta ilmeisesti puomin alastulo ei ihan osunut Nokilla kohdilleen, joten kontaktivirhe.. Tosin emäntä itse myöntää kyllä kiirehtineensä eteenpäin. Muutoinkin oli vähän kiire emännällä, kun puomille mentäessä joutui vähän kiertämään putkea, joten ei ihan kunnolla ehtinyt sitten Nokin matkaan. Muutoin rata meni kyllä todella hyvin ja hankalat kohdat selvitettiin kiitettävästi! Ja tällä radalla Noks ei haaveillut pallon perään, kun ilmeisesti tiesi sen olevan siellä taskussa ja tulevan sieltä ajallaan... Tulos siis 5 vp ja sijoitus 4.

Joten oikeasti pitää olla todella tyytyväinen näihin Nokin ratoihin, vaikka vähän harmittaakin nollien ohimeneminen... Ennen kotimatkaa käytiin tekemässä suht pitkä lenkki lähimetsässä, jotta koiruudet saivat kunnolla jaloitella ja Noks palautua kisoista, joten kiva on aina huomata, että emäntä koirineen tuppaa olemaan se, joka lähtee kisapaikalta viimeisenä ;-)