Mutta, kun ei ole!

Oltiin lauantaina Iisalmessa kisoissa. Mainittakoon, että aivan mahtava uusi halli heillä! Tilaa on vaikka muille jakaa, joten talvella pitää todellakin muistaa ottaa häkki mukaan, jotta koirat voivat odotella sisätiloissa -kun kerta tilaa on! Aivan mielettömän hulppeat tilat heillä. Mutta siis joo, takaisin itse kisoihin...
Kisoissa tuomarina oli Jari Helin ja kolme kisaa: hyppyrata ja kaksi agirataa. Päivä aloitettiin hyppyradalla, joka oli todella sujuva Nokin kanssa. Erityisen tyytyväinen emäntä oli heti alussa olevaan niistoon (esteellä nro 2 ennen pujotteluun menoa). Niisto onnistui!!! Normaalisti emäntä tekee jotain väärin ja Noks lukee niiston viskileikkaukseksi... Nyt ennen radalle menoa käytiin pari kertaa niistoa kokeilemassa harjoitusesteellä ja siellä emäntä sai onnistuneet suoritukset itselleen, joten Nokin toimi oikein. Ja se onnistuminen siirtyi radalle. Muutoinkin rata oli varsin sujuvaa, vaikkakin emännästä tuntui, että Noks jäi jälkeen...  Radalta tuloksena 0 vp, jossa etenemä Nokilla oli 4,34m/s eli ei kuitenkaan mitenkään hirveän hidas, vaikka kärkikahinoihin ei noilla etenemisillä päästäkään... Sijoitus siis 8/26.

5.9.2015_Noki+1+HR.mp4?img=thumb280nocro

Ensimmäisellä agiradalla ilon aihe oli pujotteluun sisäänmeno hankalasta kulmasta. Se siis onnistui. Tälläkin radalla emännästä tuntui, että Noks jää jälkeen, vaikka koiruus liikkui todella hyvin! (etenemä 4,19m/s). Se mikä pisti emäntää sipeltämään, oli puomin alastulo.... Sitä se ei sitten taas ottanut! Liekö vaikutusta sillä, että emäntä ei ollut käsi ojossa näyttämässä puomin kontaktia? Ei tiedä... Mutta kyllä pieni ja hiljainen kirosana emännältä pääsi, kun huomasi loikan puomilta pois. Tuloksena tältä radalta siis 5 vp, ja sijoitus oli 6/28.

5.9.2015_Noki+2.mp4?img=thumb280nocrop&h

Toisella agiradalla, eli päivän viimeisellä radalla, ei Noks vain jostain syystä hypännyt muuria. Juoksi ohi ja ehti hyppäämään väärän esteen. Emäntä ei ymmärrä, että MIKSI??? A-esteelle ei Noks ollut menossa, eikä emäntä jäänyt varmistelemaan muurin viereen. Jos kyseissä kohdassa varmisteli, että koira tulee muurille, kolahtivat näköjään silloin muurin palikat alas. Ja oltiinhan sitä jo kaksi kertaa tehty ko muuri suht samalla tapaa, joten MIKSI se nyt meni ohi???  Ei tiedä, eikä kukaan seurakavereista vaikuttanut nyt katsovan rataa ollenkaan, kun eivät osanneet sanoa.
Jatkettiin rataa kuitenkin eteenpäin, koska lupa oli, mutta kun Noks loikkasi puomilta heti alussa pois ja emäntä otti puomin uudestaan, päätti emäntä, että se oli sitten siinä. Enempää ei jatkettu. Olihan se jo valmiiksi hylätty rata. Saatiin sentäs tällä radalla se puomin kontakti otettua, mutta Noks oli huomattavasti rauhallisempi kuin aikaisemmilla radoilla... 

5.9.2015_Noki+3.mp4?img=thumb280nocrop&h

Noh, päivän saldona siis yksi hyppyradan nolla lisää ensi vuoden SM-kisoja ajatellen, joten kyseisiin kisoihin hyppärinollat ovat kasassa... Eli periaatteessa pitäisi olla tyytyväinen, mutta kun ei ole. Onneksi oli kuitenkin huippuporukka kisoissa mukana eli seurakaverit ja ainakin yksi innokas tsemppaaja, kuten videoilla kuuluukin.