Emännän lomat otti ja loppui, kuten myös kakaran sairasloma ja lääkekuuri. Nyt on kakara taas päässyt metsässä menemään mielensä mukaan ja kyllä se on mennytkin! Pakkaset eivät ole taaskaan meitä pahemmin pidätelleet, vaan lenkit ovat olleet liki entisenlaisiansa.

Agitreenit palautuivat myöskin kakaran "arkeen" ja nyt treeneissä kakaralla oli taas virtaa ja innostusta vaikka muille jakaa. (Tosin milloinkapa sitä ei olisi ollut???) Pientä 4-6 esteen radanpätkää tehtiin, jossa heti alussa oli putki houkuttimena - sinne tosin ei pitänyt mennä...  Ts. emännällä harjoituksena kakaran haltuunotto ennen lempiestettä, mutta myös ohjauskuvioita mm. valssin, puolivalssin ja persjätön muodoissa.  Kertauksena radanpätkällä oli pituus, okseri ja pussi, jotka kaikki onnistuivat hyvin. Pussi päästään vain hivenen raollaan. Myöskin A-estettä otettiin sekä radanpätkällä, mutta myös yksittäin. Lisäksi kertailtiin pujottelua puolikkaana, joka onnistuikin yllättävän hyvin! Puomia kertailtiin, jossa taas palkkauksena makupalan lisäksi putki. Putki menikin puomin toisessa päästä puomin alta, joten molemmat putken suut olivat suht lähellä "häiriköimässä". Tottakai kakara pikemminkin pyrki aina sinne putkeen menemään... Lopulta emäntä otti putken suut kauemmaksi puomista, mutta jostain syytä tästä suunnasta puomille meno oli kakaralle vaikea!   Toisesta suunnasta otettuna puomi mentiin varsin hyvin ja vauhdikkaasti, eikä alastulon luona ne putken suut häirinneet yhtään. Mutta siis ylösmenossa ne aiheuttivat sen, että kakara kieltäytyi puomille menosta... Lopussa keinun kertausta. Keinu taas maassa ja kakara sai sen mennä emännän avustamana niin, että puolen välin jälkeen pieni stoppi hihnasta avustamalla, jotta keinu ehti sen pienen matkan (10-15cm) laskeutua maahan. Tässä pisti emäntä merkille, että välillä kakara alkoi jo itse tarjoamaan sitä hidastamista vaadittavassa kohdassa.

Gamin kanssa tehtiin samaa treeniä kuin kakarankin ja välillä emäntä joutuikin huomaamaan, ettei koiruus toiminutkaan niin kuin emäntä oli kuvitellut... Luki vähän liiankin hyvin emännän kroppaa, joten mm. okseri tultiin sitten väärinpäin heti samointein takaisin tai mahdollisesti onnistuttiin okserin jälkeen kääntymään takaisin tulosuuntaan, mutta heti samointein Gami ampaisikin sen yli. Emännän kroppa näytti sinne...   Viime kerralla saatu vinkulelu oli taas Gamin mielestä POP, mutta puomille se ei enää vetänytkään eli havaittavissa oli taas puomin kanssa hidastelua  Kyllähän Gami vielä suht nopeasti sen suoritti, mutta hitaammin kuitenkin kuin viimeksi. Keinu oli kyllä varsin hyvä! Keinulle emäntä taas laittoi sen tyynyn alle pehmentämään kolahdusta. Mutta kaikkinensa pitää olla tyytyväinen Gamin treeniin ja heikäläisen intoon.

Iltasella tuli Maija hoitamaan molemmat koiruudet, jotta taas nähdään, että missä mennään Gamin kropan kanssa ja saadaan mahdollinen selvyys Ilon ontumiseen. Gamilla oli heti rintarangan takana jumikohta sekä selässä kipukohta (ilmankos taas hankaili selkäänsä puiden alalatvoihin... ) sekä takareidet kireät. Takareisien kireys johtuu pääsääntöisesti umpihangessa hyppelyistä, mutta muutoin oli ihan agitreenien aiheuttamaa jumiutumaa. Eli jos 30-35cm:n hypyt jo pistävät noin hyvin Gamin jumiin, niin mitenkähän olisi käynyt, jos emäntä olisi treenit vienyt läpi maksihypyillä???   Kakara opetteli ensimmäistä kertaa yleensä tällaista hoitotoimenpidettä, mutta yllättävän hyvin heikäläinenkin siihen rauhoittui. Tietysti se, että kakara on tottunut harjaukseen ja siinä vaiheessa paikalla pysymiseen, avittaa tässäkin suhteessa paljon asiaa. Heti alussa Maija pisti merkille, että lapojen välissä oli kipupiste, mutta muualla ei vaikuttanut olevan mitään. Tietty myös takareidet kakarallakin oli kireät umpihankeilusta... Lapojen välinen kipupiste saatiin laukeamaan ja nyt tietysti toivotaan, että se olisi ollut syynä kakaran ontumiseen. Mutta seuraillaan tilannetta, että miten jatkossa?