Herätys kukonlaulun aikaan (tosin eipä kuulunut kukon ääntä klo 3, liekö edes herännyt?) ja lähtö kisoihin klo 5... Emäntä oli kyllä arvelut, että JOS ei jaksa herätä aamulla ajoissa, jättää ekan kisan väliin ja menee vasta seuraaville. Kisoissa kuitenkin neljä (4) rataa tiedossa, joten vielä olisi ollut juostavaa ihan tarpeeksi. Mutta hyvinhän tuota näköjään jaksoi herätä, kun ajoissa malttoi edellisiltana mennä maate.

Kisapaikkana taas Jyväskylän JATtila ja tuomarina olikin Jari Suomalainen, vaikka emäntä kuvitteli pääsevänsä juoksemaan Salme Mujusen ratoja. Oli tullut lisätuomareita, kun kisaajia oli niin paljon! Kisoissa oli kolme hyppyrataa ja yksi agirata.

Suomalaisen kaikki päivän radat olivat varsin kivoja! Välillä haltuunottoa ja välillä täysillä suoraan paineltamista. Ja emäntä jo heti alkuun teki sen, ettei heitellyt Nokille palloa ennen radalle menoa ollenkaan, kuten nyt muutaman kisan verran on huomannut sen hyväksi koiruuden keskittymiselle. Joten pallopalkka tulee vasta radan jälkeen. Ja taas emäntä pyrki menemään halliin jo vähän aikaisemmin Nokin kanssa, jotta sai sitä namitettua ja rauhoitettua. Rataantutustumisen ajan oli Noks taas tolpassa kiinni hallissa. (taas arpa suosi (?) ja lähdettiin heti ensimmäisten joukossa). Onneksi rataantutustuminen oli jaettu kahteen osaan juurikin osallistujamäärästä johtuen, joten tuli vähän lisäaikaa... Toisaalta ei ole kiva lähteä heti alussa, mutta toisaalta taas on, koska rata on sitten pikaisesti ohi ja voi rauhassa lähteä lenkille.

Ensimmäisellä radalla (hyppy) Noks eteni hyvin ja kuuliaisesti, sekä irtosi varsin hyvin, joten tuloksena olikin puhdas rata! Eikä aikavirhettäkään noilla Nokin nopeuksilla tullut, joten se oli sitten päivän ensimmäinen nolla Nokilla. Nokin etenemä radalla oli varsin hyvä: 4,45m/s, joten sijoitus tuli lopulta olemaan 5./48. Tällä radalla tuli yleensäkin vain viisi (5) nolla tulosta kaikkinensa....

A-rata-normal.jpg

Toinen rata olikin agirata, josta tulikin sitten hylätty, kun koiruus ei irronnutkaan tällä kertaa hypylle, kuten emäntä kuvitteli, vaan kääntyi hyppyjen välistä ja hyppäsi toisen hypyn väärinpäin. Emännän moka, olisi pitänyt varmistella paremmin. Loppurata meni oikein hienosti.

Kolmannella radalla (hyppy) tuli sitten sähläystä hylätyn verran. Jostain syystä Noks meni toisen hypyn riman ALI kaksi kertaa! Ilmeisesti emännän käsi oli liian alhaalla, kun valmisteli jo ajoissa tiukkaa käännöstä? Ei voi tietää... (teki saman tempun edellisissä treeneissä). Lisäksi yhdelle putkelle tuli kielto, kun koiruus ei nyt ollutkaan ihan varma, että minne sitä piti mennä...

Neljäs rata oli taas hyppyrata ja se suoritettiin taas ihan nätisti ja kuuliaisesti mennen kaikkien rimojenkin yli ;-) Joten tältäkin radalta tuli siis puhdas suoritus etenemällä 4,01m/s. Tällä suorituksella Noks oli 12./44.

D-rata-normal.jpg

Eli kaikkinensa hyvä päivä! Ja lappalaiset oikeasti suoriutuivat varsin hyvin ;-)