Nokin uusi ryhmä alkoi keskiviikkona 14pvä ja ryhmä on Trainings-valmennusryhmä! Vähän emäntä kauhulla odotti ryhmän alkua, kun ei tuosta riiviöstä ollenkaan tiedä, että onko korvia ja keskittymiskykyä? Ja miten ottaa häiriötä muista koirista. Mutta positiivinen kokemus oli ainakin tämä ensimmäinen kerta. Yleensäkin kouluttajalta tuli heti alkuun käsky pitää koirat autossa, ellei ollut oma suoritusvuoro heti seuraavana. Tämä rauhoitti kummasti ympäristöä sekä tuli paremmin tilaa kulkea koiran kanssa treenivuoroon, kun ei kulkuväylä ollut täynnä koiria.

Ensimmäinen ratatreeni oli Sannan vetämä ja ratapätkänä suht sama treeni  kuin mitä oli kessujen koulutuksessa. Ensin tehtiin vain vauhtipätkä (punaiset numerot) putkeen irtaantumisen kanssa. Ja Nokshan irtoaa!  Vähän meinasi Noks katsella ympäristöä ja naapurikenttää, mutta huomio tuli yllättävän hyvin emäntään, kun vinkulelulla vähän vingautti taskussa  Tosin muutoinkin tuntui, että tällä kertaa oli keskittyminen paremmin mukana kuin normaalisti. Toisella kierroksella tehtiin ennakoiva valssi esteelle nro 3 (mustat numerot) ja tässä olikin jo emännällä opettelu, että miten ajoissa se pitää tehdä, jotta Noks kääntyy hyvin! Alkuun tuli Sannan sanojen mukaan "Ilo-käännös" ts. käännös tuli sen verran myöhään, että se olisi Ilolle sopiva, mutta Nokilla meni pitkäksi.. Eli ajoitusta joutuu emäntä kyllä Nokin kanssa opettelemaan kokonaan uusiksi  Mutta, kyllä vain se Nokikin kääntyi sujuvasti, kun emäntä sen ennakoivan valssin ajoissa teki.

Ja sitten puolessa välissä taas vaihtui rata ja kouluttaja (Harri). Ratatreeninä oli pätkä Stars'n rataa, aiheena edelleen ennakoivat valssit kera linjojen sekä putkiin lähetys. Kuolleesta kulmasta nro 2 putkeen, ennakoivat valssit nroille 6 ja 7. Noks loisti!!!  Välillä oli nro 2 putki hakusessa, kun emäntä lähti liian aikaisin etenemään esteen nro 3 luokse vastaanottamaan, jolloin Noks kääntyi putkesta pois. Mutta, kun malttoi odottaa, että metrin oli Noks edennyt putkessa ja sitten vasta lähti liikkeelle, ei ongelmia ollut. Hyvin haki putken suun sisään mennessä. Rengasta emäntä vähän epäili, että näinköhän Noks sitä suorittaa, kun pitkään aikaan ei ole ollut, mutta turhapa oli sekin huoli   Ennakoivat valssit onnistuivat JOS emäntä vain teki ne ajoissa...  Opettelua, opettelua... Mutta oikeasti. Noks oli aivan huippu!   Se yllätti aivan totaalisesti emännän tällä kertaa! Toimi hyvin ja oli peräti kuulolla.