Emäntä oli Nokille varannut fysioterapiaan ajan, mutta koska onnistuikin saamaan vähän myöhemmin ajan osteopaatille, vapautui Nokin fyssariaika Gamille. Ja oikeasti Gami sitä tarvitsi! Askel on ollut varsin epäpuhdasta pidemmän aikaa ja emäntä tietää, että koiruus on jumissa. Kaikkialta.

Eli 27.9. pääsi Gami Susannan hoidettavaksi ja paljon siellä olikin hommaa. Oikea etujalka oli taas jumissa, mutta ranne kuitenkin ihan ok. Hartiat ja lavan seutu yleensäkin jumissa. Myös takaosassa oli kireyttä varsin paljon. Oikeastaan liki koko uketsu oli jumissa! Susanna onneksi sai paikat taas auki ja antoi kotiin "läksyjä" tehtäväksi.
Gamilla on siis oikeasti takaosa heikko, kuten emäntä on jo pidemmän aikaa tiennytkin. Seisoessa myös polvet kääntyivät sisään. Nyt saatiin jumppaohjeita, jotta saataisiin lihasta takaisin. Kun takaosan saisi kuntoon, ei etuosa enää kuormittuisi niin pahasti ja sen myötä pääsisi vähän vähemmälle noiden etuosan ongelmien kanssa. Joten jatkossa teemme näin:
Päivittäin, 2 min (ei pitkä aika, joten pitäisi ehtiä joka päivä!), tehdään ilmapatjan päällä. Dobopallo olisi ollut hyvä, mutta Gami ei sen päällä suostu seisomaan...
istu-seiso -siirtymiset
* seisaaltaan etutassujen nostot/läpsyt/antamiset vuorotellen (ko jalan mentävä vaakatasoon)
* matalan riman yli kahdeksikkoa kävellen, jotta polvet saavat töitä. tämä tehdään ihan lattialla.

Susannan sanoin: "Takajalkojen lihasvoima on heikentynyt, josta johtuen selkä kuormittuu ja ylälinja kiristyy & painopiste siirtyy enemmän etuosalle. Ongelmien välttämiseksi takaosan lihakset olisi saatava töihin."

Koska Gami ei tosiaan ison dobopallon päällä suostu seisomaan, joutui emäntä patja ostoksille. Etsinnässä jokin lasten uimapatjan tyyppinen patja, eli ei mikään iso! Susanna neuvoi emäntää kysymään sopivaa patjaa Houndy-koirapalveluiden pitäjältä Anitalta, hänellä sellaisia kuulemma on ollut käytössä. Anita antoikin hyvän vinkin, että millainen ja mistä sen voi ostaa! Ratkaisu oli lasten ilmatäytteinen matkapeti! Siinä on juuri sopivan kokoinen irroitettava patja, jotta koiruus mahtuu siinä hyvin seisomaan. Noh, varsinaiset sängynlaidat tuosta nyt jää käyttämättä, mutta kaipa sillekin joskus käyttöä keksii...

patja.jpg