Emäntä ei ollut sitten fiksu, vaan kaikesta huolimatta lähti eilen epävirallisiin kisoihin molempien koiruuksien kanssa... Ja miten siellä menikään???

Kakaran kanssa mentiin maximölleihin, joka oli hyppyrata ilman pujottelua. Kakaralle myöskin rengas jätettiin matalammalle, kun emme vielä maxikorkeudessa ole sitä kunnolla harjoitelleet. Rata koostui siis hypyistä, muurista, renkaasta ja putkista ja oli varsin menevä rata ts. juostava. Radan sai suorittaa kaksi kertaa ja sehän me tehtiin. Ensimmäisellä radalla tuli kielto hypylle, kun emäntä liian aikaiseen lähti jatkamaan matkaa, eikä kyllä oikeasti emännän ohjauskaan ole kunnossa - vain suurpiirteistä viittoilua sinne tänne  Kiellon korjaus ja matka jatkui, mutta heti seuraava este meni sitten aivan maata myöten, kun videon mukaan kakaran askellus/hyppy ei nyt osunutkaan kohdilleen ja heti perään siihen taas uusi kielto... Räpellystä siis loppu pätkä

Toiselle, uusintaradalle, emäntä uskalsi alun ottaa jo vähän kauempaa, mutta nyt varmisteli paremmin esteet. Tosin aivan samassa kohdin tuli tehtyä emännällä aivan samanlainen virhe kuin ekalla radalla eli kielto hypylle. Nyt tosin sitä seuraava hyppy pysyi pystyssä. Muutoinkin emäntä varmisteli loppuosan tarkemmin kuin edellisellä radalla, joten ainoa virhe oli sitten tuo. Liekö emännän varmistelut  vai korjaukset vaikuttivat siihen, että kakaran vauhti meinasi hiipua lopussa? Tai sitten yksinkertaisesti alkoi jo väsy iskemään???

Kakaran radan uusinta

Gami kuulostaa videon perusteella itseään käynnistelevän kunnolla radan reunalla ts. haukuntaa kuuluu. Emäntä osallistui Gamin kanssa kilpaileviin makseihin tarkoituksenaan vain saada Gamin innostuksen takaisin kehiin... Ensimmäisellä radalla mukana makupala-alustat kontakteilla, sekä emännällä uusi vinkupallo kädessä. Myöskin tuomaria (Essi Saarela) oli pyydetty tsemppaamaan ja kehumaan Gamia radan ajan. Ja mites se meni?

Yleensäkin jo heti alussa Gami oli intoa täynnä. Haukkua louskutti jo lähtötilanteessa ja oli muutenkin innostuneen oloinen. Rata mentiin vauhdikkaasti, kontaktien yli reippaasti loikkien niin, että makupalatkin jäivät edelleen paikoilleen sekä vielä virheellisesti väärä rata. Lisäksi emäntä teki sen, mitä pitkään aikaan ei ole tehnyt: liukasteli kenkiensä kanssa jo heti alkumatkassa.   Tottakai vauhti otti ja pysähtyi siihen, mutta käskytystä tuli tuomarin suunnalta jatkaa rataa entiseen malliin ja perään tsemppauksia, niin ratahan jatkui   MUTTA se meille tärkein: Gami oli innokas koko radan ajan ja eteni hyvin! Ja se oli meille todellinen voitto  Ei jälkeäkään mistään epävarmuudesta tai hidasteluista.   Toiselle, uusintaradalle, lähdettiin nyt ilman makupala-alustoja sekä kädessä olevaa vinkupalloa. Tuomari tosin tälläkin radalla tsemppasi Gamia (ja emäntää kans) . Rata oli edelleen vauhdikas ja Gami innokas. Puomin kontakti taidettiin tässäkin leiskauttaa yli, mutta muutoin oikea rata aivan viimeiselle esteelle saakka, jossa Gami ohjautui esteen ohi ja emäntä siinä vaiheessa päätti antaa koiruudelle luvan mennä palkalleen. Jospa tämä tästä taas kuitenkin paremmaksi taas muuttui? Ainakin toiveikkaana ollaan ja tod.näk. viikonlopun kisat käydään kuitenkin. Pitänee varmaan ensin kakaran kanssa pistää Gamia mustasukkaiseksi ja kakaran kanssa treenailla agiesteillä ennen Gamin vuoroa