Voisi sanoa, että NYT oli todellakin hyvää tuuria matkassa - ja paljon!  Saatiin nimittäin peruutuspaikka osteopaatille ja hän oli kaiken kukkuraksi vielä Kuopiossa!  Eli emäntä kuuli seurakaveriltaan, että Leena Piira Turusta olisi Kuopioon tulossa koiria hoitamaan, joten emäntä laittoi kiireen vilkkaa viestiä järjestävälle taholle, että josko vielä hoitoihin mahtuisi mukaan. Ja onnistui saamaan Ilon varasijalle. Ja jotta tämä ei tähän jäänyt, niin kävi niin onnekkaasti, että Ilo pääsi varsinaiselle paikalle peruutusten vuoksi!  Agilityssahan ei ole mitään törmäilyjä tms tullut, mutta ongelmia Ilolla on ollut nyt joko etuosansa kanssa (maalis-toukokuu) tai takaosansa kanssa (kesä-heinäkuu). Ja aina, kun joko etujalkaansa on alkanut könkkäsemään tai takajalkaansa pitämään ilmassa nukkumasta nousun jälkeen, on ollut tiedossa fysioterapeutin hoito. Ja se onkin avittanut kyllä asiaa ihan kivasti, mutta ei riittävästi, kun vaivat ovat uusiutuneet.

Nyt on Ilo pitänyt agista taukoa parin viikon verran, kun emäntä huomasi ettei Ilo laskenut takajalkaansa maahan kun nousi nukkumasta. Metrin verran hyppi kolmella jalalla ja sitten laski varovasti jalkansa maahan, muttei kuitenkaan täydellisesti ole siihen painoaan laittanut. Ollaan jätetty joko agitreenit väliin, tai Gami on päässyt tuuraamaan. Myöskin juoksulenkkien jälkeen oli sama ongelma havaittavissa ensimmäisillä kerroilla, mutta nyt ei enää juoksulenkit vaikuta asiaan. Emäntä ei vain halunnut agin pariin Iloa viedä ennen kuin syy on selvillä. Ja arvasikin, että jotain sieltä varmastikin löytyy... Jos ei olisi löytynyt, olisi seuraava etappi ollut eläinlääkäri.

Ja juu. Vaikka Ilo ei tosiaankaan ole agin parissa mihinkään törmäillyt tai pudonnut puomilta tms, niin pari kunnon tälliä heikäläinen on saanut Nokilta. Ilo ei vain yksinkertaisesti ole tajunnut mennä alta pois, kun toinen tulee täysillä kohti!  Ja KOPS! Noks ei väistele.  Parhaimmillaan Ilo on pyörähtänyt ojan pohjalle... Kerran sitten kuului jo kova älähdyskin Ilolta ja sen jälkeen Ilo on oppinut väistämään, isku taisi olla aikas paha.  Eli ei todellakaan enää ole keskellä tietä töröttänyt, vaan on hypännyt vauhdilla syrjään Nokin tullessa vauhdilla kohti.

Ilo oli todellakin pahassa kunnossa kropaltaan   Nokin tekemä tyrmäys etuviistosta päin oli laittanut rintarangan vinoon, siinä oli sivutaivutus vasemmalle.Tämän myötä luonnollisestikin lapa oli väärässä asennossa ja sitä myöten etujalkojen liikkeet virheelliset. Oikealla puolella kylkiluut olivat asennoltaan eteen ylhäälle... Eli nekin väärässä asennossa. Ei ihme, jos etujalkaansa tuppasi oireilemaan.Oikealta puolelta lihakset yleensäkin olivat joka kohdasta suuremmat kuin vasemmalla puolella, mutta se johtui vain niiden ylirasituksesta. Ylimenoalueella oli voimakas kireys lanneselkälihaksissa, siellä oli sekä lihakset, että kalvot kireinä kuin viulun kielet ja niiden kanssa Piira joutui varsin paljon töitä tekemään. Laserhoitoakin laitettiin lopussa ja sen avulla saatiin ko aluetta rentoutumaan. Tämä kireys oli sitten aiheuttanut sen takajalan ongelmat, kun kireys on ollut sen verran voimakasta, ettei yksinkertaisesti kykene heti jalkaa käyttämään. Eli oikea puoli koirasta oli todella pahassa kunnossa. Sama puoli, jota fysioterapeutti (Susanna Vartiainen) jo aikaisemmin toukokuussa sanoi, että se oli ollut kireä ja pingottunut, kun vastaavasti vasen puoli oli ollut rento ja pehmyt.

Leenan kanssa olikin puhetta, että Ilon rakenne on "väärä" agilitya ajatellen, kun se on niin tiukka pakkaus ts neliön mallinen varsinkin, kun joutuu maksihyppyjä hyppäämään. Medeillä nyt vielä menisi. Ilmeisesti rintakehäkin on hivenen kapoinen, kun istuessaan etutöppöset vähän sojottavat ulospäin ja varsinkin nyt, kun rintaranka oli vinossa, ne oikein korostuivat! Lisäksi Leena havaitsi, että Ilon ranteet ja kyynärvarret olivat vähän löysät niveliltään, joten nekin ovat aikas huono yhtälö agia ajatellen; rasittuvat enemmän ja herkemmin tulee vammoja...   Myöskin se epäilys tuli ilmoille, että vaikuttaako myös Ilon vammautunut silmä siihen, että etuosa helpommin kremppaa? Ts. kun se ei sillä aina ehkä kunnolla näe (kun silmä on valonherkkä ja vuotaa, tulee siihen kalvo päälle, vaikka muutoin terve silmä onkin) ja lisäksi se on eri tasossa ja kohdassa kuin "normaali"silmä, niin Ilo kääntäisi sitten päätään sen mukaisesti, mitä tarvitsee hahmottaakseen esteet? Ja sitä myöten tulee väärä asento kroppaan etuosaan ja jumikierre on valmis... Mutta tämä on siis vain epäilys, mutta hyvin paljon tämä on mahdollista... Ja pistää miettimään. 

Ilo sai sen verran "rankat" hoidot, että nyt pitää rauhassa ottaa, jotta kroppa kuntoutuu. Eli pidämme kuukauden verran agilitysta taukoa. Myöskin Noki on pidettävä hihnassa, jotta se ei pääse törmäilemään Ilon päälle ja Ilo ei muutenkaan saa nyt riehua ja hyppiä. Juoksemassa saadaan käydä max 30min/kerta, ja toisaalta tämä onkin suotavaa, koska ravi on se, joka rentouttaa koiran lihaksia eli ei saa laukata, eikä peitsata missään vaiheessa!

Ja toivotaan, että Ilo kuntoutuu kunnolla, eikä enää kolhuja itseensä saisi...