Torstaina pääsi vihdoinkin Gami fysioterapiaan Vartiaisen Susannan vastaanotolle. On sitä odotettukin! Nyt oli jalka tosiaan jo siinä kunnossa, että hoidon pystyi ottamaan.

Hirveästi kuului Gamin puolelta äänekästä valitusta ja aivan hirveästi oli kropassa jumikohtia joka paikassa, mutta tämähän oli kyllä tiedossa. Oikean lavan luona oli tiukkaa ja hartissa kunnon triggerpiste, myös vasemman lavan takana oli jumi. Ristiselkä oli tiukalla oik.puolelta. Rintalihakset jumissa. Niska jumissa... Mutta ranteen nivelestä ei kuulunut mitään rutinaa, eikä nivel ollut enää kipeä! Oik.etujalka oli taivutellen jäykempi, vasen vastaavasti hiukan rasittuneempi. Lihasmassassa ei onneksi ollut eroja. Kaikki lukot kropasta saatiin auki, joten ei todellakaan ollut mikään hukkareissu. Matkaan lähti myös tarkat ohjeet siitä, että mitä pitää tehdä kuntoutuksen suhteen venyttelyineen ja jumppineen ja tässä tarpeen on myös tasapainotyyny. Onneksi tällainen tyyny oli tullut jo hommattua vähän aikaa sitten aivan muista syistä. Nyt on vain saatava liikettä niveleen ja huolehdittava, että koiruus todellakin käyttää kyseistä jalkaa. Tosin hyvin Gami näköjään sitä jalkaansa käyttää. Hoidon jälkeen sai Gami Bot-loimen niskaansa muutamaksi tunniksi ja muutoinkin ilta meni levossa.

Venyttelyssä (kyljellään) jalkaa on venytettävä sekä kunnolla eteen, että kohti takajalan varpaita. Taaksepäin venytettäessä on huolehdittava, että pää ja kaula ovat suorassa, jotta venytys on todellakin tehokas. Jos Gami pistää päänsä kumaraan, se vähentää silloin venytyksen vaikutusta. Jalkaa on pyöriteltävä niin, että tavallaan piirtää ympyrää töppösellä, tämä auttaa kuulemma rintalihaksiin. Jumpatessa ranneniveltä on taivulteltava 5-6 krt, jotta siihen tulee lisää liikettä, myös kyynärpäätä on hyvä koukistella, jotta liike pysyy sielläkin. Tasapainotyynyllä molempien etujalkojen on oltava tyynyllä (takaosa esim. viltin päällä eli suurinpiirtein samalla korkeudella) ja namin avulla heijattava sivusuunnassa, jotta vuorotellen tulee molemmille jaloille painoa. Normaalistihan koirat tuppaa seisomaan ko tyynyllä enemmän toisen jalan varassa.

Heti seuraavana aamuna Gami ontui entistä pahemmin, mutta tämä oli odotettavissa ja se oli ohimenevä ilmiö. Töiden jälkeen ei ontunut oikeastaan enää ollenkaan. Lisäksi nyt, kun liikettä tulee niveleen, alkaa patit lähtemään pois.

2015-01-30%2012.50.39.jpg

2015-01-30%2012.51.20.jpg

2015-01-30%2012.52.20.jpg

2015-01-30%2012.53.01.jpg

2015-01-30%2012.53.34.jpg