Se tiesi meille taas uutta lääkärireissua, kun Nokin silmä oli alkanut ärsyyntyä. Kuolio-osa oli irtaantunut ja suurentunut enemmän ja välillä näytti, että se kääntyi silmään, joten Noks siristeli silmäänsä eilisestä lähtien ja silmä myös rähmi enemmän. Emännästä näytti myös sille, että tikki olisi hivenen tullut esille sieltä luomen sisältä. Se sisäinen tikki siis. Joten tänään töiden jälkeen soitto lääkärille ja ajanvaraus. Ja saatiinkin aika Nokia hoitaneelle lääkärille, tätä emäntä juuri halusikin!

Lääkäri tutki silmän ja raaputteli tms kuoliota. Ja kas! Siitä lähtikin osa irti! Hän sitten päätti, että leikataan koko kuolio pois, koska se näyttää ärsyttävän silmää eniten. Hivenen oli lankareaktiota tullut ts luomi oli turvoksissa yhdestä kohdin (tikin kohdalta), mutta tikki itsestään ei lääkärin mielestä näyttänyt haittaavan silmään. Selvisi sekin, että itsestään sulavat tikit häviävät vasta 3-4 viikon kuluttua laitosta... Noh, kun kerran leikkauksesta puhuttiin, niin emäntä arveli, että kohta on Noks unten mailla taas vaihteeksi. Väärin! Lääkäri kävi vain hakemassa sopivan instrumentin (pienen pienet sakset, jotka oli tarkoitettu juurikin silmän operointiin) ja sitten homma alkoi. Emäntä piti vain kuonosta kiinni, jotta pää ei liikkuisi. Hoitaja näytti valoa ja lääkäri nappasi kuolion pois. Noks? Ei välittänyt tuon taivaallista!!! Kuitenkin matkaan lähti myös vähän tervettäkin osaa...

Joten ei voi kuin ihmetellä tuota Nokia, että miten se voikin olla tuollainen? Noin luottavainen ja helposti hoidettava? Ei hötkyile mihinkään. Nytkin korkeintaan asettui vain makuulle, kun istuminen ei heikäläistä huvittanut, mutta sitten oli kuin tatti paikoillaan. Ja taas saa Noks eläinlääkäriltä kiitosta. Ja emännältä kanssa.

Silmävoiteen laittoa jatketaan edelleen, kuten myös huuhtelua. Ja kauluria joutuu Noks taas pitämään myös lenkillä ollessaan, tosin joutui sitä jo eilisestä lähtien pitämään. Lääkäri kertoi, että alaluomi voidaan leikata joskus myöhemmin, jos se tulee häiritsemään kosmeettisesti. Täysin entisenlaista siitä ei siis tule, ei ainakaan uskota niin, vaan ilmeisesti jää pieni kolo. Lääkäri oli kyllä sitä mieltä, että luomea ei kannata leikata ja samaa mieltä on emäntäkin. Yksi pieni kosmeettinen haitta ei häiritse, kunhan vain silmän muutoin saa kuntoon! Viikon kuluttua olisi kontrolli. Lääkäri sanoi itse vaikka soittavansa ja kyselevänsä kuulumisia, mutta tykkäsi enemmän siitä, kun emäntä lupasi tuota Nokin näytille.

Silmä operoinnin jälkeen. Kolo siihen nyt tällä hetkellä jäi.

silm%C3%A4%2026.6-normal.jpg