Jeps. Emäntää on pidemmän aikaa ärsyttänyt se, kun valjaat pyörivät Nokin päällä puolelta toiselle ellei sitten vetäise niitä niin tiukalle, että kylkiluut soi. Muutoin ovat todella hyvät valjaat, Ratian Y-valjaat. Pehmeät, joissa riittävästi tilaa lapojen takana, eikä ole heti kainaloissakaan kiinni. Iso miinus oli se, että heijastimia niissä ei ole ollenkaan valmiina, mutta ne oli helppo itse ommella. Gamilla on samanlaiset valjaat, mutta heikäläisen päälle ne asettuvat paremmin, vähän tietty Gamillakin pyörähtelee aina välillä, mutta ei niin häiritsevästi. Lisäksi Nokin kohdalla näistä valjaista piti vähän kaulanympärystä lyhentää, mutta sen sai helposti tehtyä ompelemalla vähän sisään. Eli hyvät valjaat, mutta näköjään pitänyt vähän itse fiksailla lisää, heh....

Noh, emäntä sitten otti ja osti Nokille uudet ja kalliit valjaat syntymäpäivälahjaksi ennakkoon. Sellaiset, joita on kehuttu, että ne nyt eivät ainakaan pyöri päällä! Ja totta. Ruffwear Front Range-valjaat olivat just eikä melkein sopivat! Näissäkin lapojen taakse jäi tilaa, tosin vähemmän mitä Ratian valjaissa, eikä nämäkään ole heti kainaloissa kiinni. Eivätkä todellakaan pyöri puoleen eikä toiseen, vaan ovat napakasti päällä. Todella hyvät siis!

Mutta mistä siis otsikon aihe? Noh, pelkästään siitä, että näiden uusien valjaiden myötä emännällä pari hernettä liikahti aivoissa ja tuli "ahaa"-elämys. Uusissa valjaissa oli vatsapuoli kiinteä, kuten tuosta linkistä huomaa. Joten siitäpä emäntä sitten keksi, että kokeileepa ja ompelee Gamin valjaista vatsaremmin ja etujalkojen välistä tulevan remmin toisiinsa kiinni parilla ompeleella ja katsoo mitä se vaikuttaa valjaiden pyörähtelyyn. Ja juu... Ne ei pyöri enää!!! Perskules.... Olihan se pakko kokeilla myös Nokin valjaiden kohdallakin... ja arvaatte varmaan miten kävi? Ei ne enää pyöri Nokinkaan päällä. Joten rehellisesti sanottuna: turhaan tuli ostettua uudet, kalliit valjaat, kun parilla pienellä ompeleella pääsi kyseisestä pyörismisongelmasta eroon. Oppia ikä kaikki?