Tiistaina 27pvä emäntä käytti Gamin tutkimuksissa sperman osalta. Miksi? Siksi, kun Ilona jäi joulukuussa tyhjäksi ja kesällä/syksyllä olisi ollut tarkoitus, että Itävallasta olisi narttu ollut tulossa Gamin luo kyläilemään. Emäntä halusi varmuuden omalle pelolleen, jotta nartun ei tarvitse turhaan tulla Suomeen kalliille reissulle.

Ja pelko osoittautui oikeaksi. Ensimmäinen toteamus lisääntymistieteisiin erikoistuneelta eläinlääkäriltä oli, että Gamin kivekset ovat pienet suhteessa koiran kokoon ja hivenen pehmeät. Klinikalla oli matkassa mukana myös pari juoksusta narttua. Tosin selvisi, että toisella nartulla oli todella heikot juoksut ja toiselle vasta tuloillaan, joten Gami ei kyllä yhtään kiinnostunut heikäläisistä. Pikemminkin jälkimmäiselle vain pörräsi, kun se oli riehakkaasti tulossa nenille.  Eli nartut eivät Gamia ns. sytyttäneet, kun näytettä otettiin. Ja näyte oli aivan kirkasta! Jo tämä oli paha merkki... Eläinlääkäri tutki mikroskoopilla ja teki kahdet eri värjäykset ja tulos joka kerralla oli yhtä karu: ei yhtään elävää siittiötä! Saati, että olisi ollut yhtään siittiötä, edes kuolleita. Tyhjää täynnä. P*SKA HOMMA, ei voi mitään...  Tosin eläinlääkärin kehoituksesta tehdään testi uudestaan parin kuukauden kuluttua eli toukokuun lopussa, koska joka hetki ei uros tuota mitään. Kuten nyt ei tuottanut. Toivottavasti silloin tulos muuttuisi ja tarjolla oleva houkutusnarttu olisi Gamin mielestä hemaiseva  Mutta nyt kuitenkin tämän tuloksen perusteella Itävallasta kotoisin oleva narttu ei ole enää tulossa Suomeen. Tai ainakaan Gamin luokse. Liian riskialtista ja varsin ymmärrettävää.

Emäntä jälkeenpäin toisaalta totesikin, että kaikella on ollut sitten tarkoituksensa, tarkoittaen juurikin Nokin tuloa perheeseen. Kun alkuunhan emännällä oli tarkoitus ottaa pentu Ilona+Gami -yhdistelmästä, mutta Noks sekoitti tämän pakan...

Tähän loppuun vielä eläinlääkärin lausunto: "urokselle tehty kliininen androloginen tutkimus. Uroksen kivekset olivat pienet ja pehmeät, mutta symmetriset. Uros vastasi manipulaatioon ja spermanäytteen keruu onnistui hyvin. Ejakulaatti oli kuitenkin täysin azoosperminen (ei siittiöitä)."