Joensuun (Liperi) kisoissa käytiin sunnuntaina 7pvä ja ne olivat meidän tämän vuoden viimeiset. Hyppyradalla tuomarina oli Kari Jalonen ja kahdella agilityradalla Anne Viitanen. Heti kisakirjeen saatuaan emäntä katseli suunniteltuja aikatauluja ja totesi, että ne oli aivan pyllylleen laskettu! Ja niinhän ne olikin, koska jo heti päivän alussa kisat olivat liki tunnin myöhässä saatika, kun päivä oli ohi, oli kisat myöhässä jo noin 1,5 tuntia... Jee jee... (mm. mini-medikoirakoille varattu aikaa 30min. Mukana yht. 34 koiraa + rataantutustuminen (norm.5min) + säkäluokan vaihto = mahdoton yhtälö!) Joskus emäntä on oppinut, että kannattaa laskea 1,5min/koirakko + rataantutustumisaika päälle, niin menee aikataulut suht oikein...

Hyppyrata oli Nokin kanssa varsin vauhdikasta, puhdasta ja sujuvaa neljänneksi viimeiselle esteelle asti. Silloin tuli emännälle pienoinen ohjausvirhe, joten koiruus ei kääntynytkään halutulle esteelle, vaan meni ohi ja ehti hyppäämään väärän esteen... Joten hylätty. Mutta rata oikeasti oli muutoin hyvä! Tähän rataan pitää olla tyytyväinen. Videoita ei mistään radasta nyt ikävä kyllä ole.

Ensimmäisellä agiradalla Noks loiskautti puomin alastulon törkeästi, mutta matka jatkui eteenpäin. Irtaantui hyvin, haki kepit todella hyvin itsenäisesti ja muutoinkin tuntui yhteistyö toimivan. Mutta... pituudella taisi kompuroida sinne joukkoon, ainakin kolina kuului ja yleisön joukosta kohahdus. Lähestyminen pituudelle oli kyllä sellainen, jota emäntä ei ole pitkään aikaan nähnyt! Suorassa kulmassa lähestyminen hypyn kautta kera lyhyen välin ts. Noks ei saanut otettua vaadittua nopeutta, jotta olisi päässyt todellakin pitkän pituuden yli! Vaikka ei olekaan mikään lyhyt loikkainen muutoinkaan... (piirros vain suuntaa antava, ja muitakin esteitä oli siis ympärillä) Tiedä sitten miten muut koirakot ovat ko kohdasta suoriutuneet... ?

Untitled.jpg

Toisella agiradalla matka tyssäsi Nokin kanssa jo heti alkuun. Heti alussa oli samanlainen lähestyminen pituudelle, mutta pituuden vieressä oli hyppy, jonne jatkettiin pituuden jälkeen eli täyskäännös olisi ollut tiedossa pituuden jälkeen. (piirros taas suuntaa antava). Emäntä teki ennen pituutta valssin ja lähetti koiruuden pituudelle. Hyppäsi vinoon. Pituus uusiksi ja taas hyppäsi vinoon ja sitten hyppäsi jo hirveän räksytyksen kera viereisen hypyn. Lähdettiin suoraan pois radalta.

Untitled.jpg

Eipä voi emäntä sanoa olevansa tyytyväinen kisoihin. Päivän saldona siis 10 vp. ja 2 x hylätty. Ja oikeasti ihmetyttää nuo lähestymiset pituudelle, tuollaisia tosiaan ei ole pitkään aikaan näkynyt! Ja lopulta, kun kisat olivat ohi, olivat ne tosiaan jo noin 1,5 tuntia myöhässä... Piti vain todeta, että p*aska reissu, mutta tulipahan sitten tehtyä. Olisi sen päivän voinut jotenkin paremminkin viettää! (varsinkin, kun kuvitteli pääsevänsä aikaisin kotiin... )