Yleensä noiden koirien kanssa on ollut niin, että jommassa kummassa on ollut reikiä enemmän tai vähemmän tai mahdollisesti jopa molemmissa johtuen jostain idioottimaisesta syystä. Kuun asento ollut väärä? Kaverin pärstä ei vain ole juuri sillä hetkellä miellyttänyt? Tai jotain muuta hölmöä. Mutta sanottakoon näin, että kyllä emäntä itsekin olisi suuttunut ja todella pahasti, jos olisi leikattu takamus ja joku törmäisi siihen täysillä. Olkoonkin, että vain vahingossa...

Näin kävi eilen Gamin kanssa. Töiden jälkeen mentiin totuttuun tapaan metsään lenkille. Emäntä pisti saunan päälle ja odotti kovasti sinne pääsyä lenkin päätteeksi. Toisin kävi. Metsässä kulkiessamme kapeata polkua, Noks ilakoi varsin reippaasti irtiollessaan ja upottavasta lumesta. Ampaisi sitten täysillä emännän ohi ja suoraan emännän edessä kulkevan Gamin takamukseen. Vahingossa. Todella kova törmäys!!! Mutta kyllä oli todella kova reaktio Gamiltakin -ihan kyllä ymmärrettävästä syystä. Gami veti todella pahasti herneet nenäänsä ja kävi Nokin päälle. Noks tietty pyrkii itseään puolustamaan, jos vain mahdollista. Ja tähän hätään ehti sitten jo emäntäkin koiruuksia erottelemaan toisistaan. Hankalaa, myönnetään. Molemmat umpihangessa ja varsin kiivaita. Eikä Gamille meinannut millään mennä jakeluun, kun käsky kuului, että riittää jo! Normaalisti uskoo, mutta nyt... Yhdessä vaiheessa emäntä sitten löysi oman oikean kätensä Gamin kidasta, mutta eipä sillä ollut väliä. Suurin hätä oli vain saada koirat toisistaan irti. Lopulta, monenkohan pureman jälkeen lie, emäntä sai koiruudet erotettua pitämällä Nokia vasemmalla kädellään kaulan alta (ei kuristusote, huom!), jotta ei mene eteenpäin ja taisipa tässä vaiheessa olla vielä oikea käsi Gamin hampaiden välissä... Lopulta Gamillekin meni jakeluun, että se oikeasti riitti jo! Loppu! Homma on ohi!

Jep. Emäntä sai siinä sitten koirat takaisin ruotuun, hihnaan ja lenkki loppui siihen. Vain sen takia, kun käteen koski aivan niin maan perkeleesti! Ja verta tuli suht reippaasti. Ja kipu? Emäntä ei suosittele kokeilemaan mille tuntuu... Emäntä sai onneksi autokyydin kotiinsa koirien kera tien varresta (sopivasti veli ja äiti olivat matkalla ko tietä), joten koirat sisälle omiin huoneisiinsa, sauna pois päältä (olisi ollut jo valmis!!!) ja terveyskeskukseen hakemaan jäykkäkouristusrokotetta. Käden haavojen hoito jatkuu samalla tavalla kuin mitä Gamin leikkaushaavojen hoito eli suihkuttelua aamun ja illoin. Lisäksi tänään lääkärissä käytyään sai kahdet eri antibiootit matkaan sekä tulehduskipulääkkeet... Tosin kipulääkettä (Buranaa) oli tullut jo eilisestä lähtien syötyä. Harvoin on siis emäntä saanut osumaa koirilta, viimeksi 10 vuotta sitten ja silloinkin vahingossa kulmahammas osui sormen päähän. Nyt saldona kämmenselässä kaunis sentin mittainen haava ja pari haavaa ranteen sisäpinnalla verisuonien vieressä. Ja jos ei olisi ollut paksua takkia päällä, olisi ranne purtu varsin reippaasti monesta kohtaa, koska nyt näkyy vain lähtenyt iho ja tulevat mustelmat... Ja turvoksissa? Totta maar! Ranteesta lähtien sormien päihin asti. Mutta hei! Koirille ei onneksi pahemmin tullut mitään!!! Nokilta löytyi pieni reikä huulesta ja Gami oli saanut jostain osumaa lapaansa ilmeisesti kunnon kolahduksen merkeissä (ei reikää), koska jalkaansa jonkin aikaa eilen varoi. Tänään ei pahemmin liikkeistä huomaa, että jalka olisi kipeä. Onneksi oikeasti, että koirat ovat kunnossa! Muusta ei väliä.