Eilen oli taas kakaran agitreenit. Tälläkin kertaa Gami jäi kotivahdiksi, kun tuo aurinko tuppasi taas ihan reippaasti paistelemaan ja kuumottamaan. Ja näköjään kulutimme metsälenkillä tunnin verran aikaa, joten mielellään sitä sitten autolla lähtikin treeneihin...   (kakara onneksi ehti levätä kunnolla ennen lähtöä)

Tuntuu, että kakaran intoa ei mikään aurinko tai kuumuus hillitse! Sitä mennään vauhdikkaasti ja varsin mahtavalla innostuksella. Lämmintä yli 26 astetta ja kentälle suoranainen auringonpaiste. Tosin kivasti oli treenit muutaman minuutin pätkissä per koirakko ja kakara odotteli omaa vuoroaan varjon puolella.

Kakara on niin erilainen koira verrattuna Gamiin! Aivan mahtavaa!   Emäntä joutuu / pääsee opiskelemaan jopa itselleenkin täysin uusia asioita ja ohjauskuvioita kakaran kanssa. Ohjauskuvioita, joita ei voi eikä edes kannata käyttää Gamille. Ja pakostakin samalla emäntä tietty "joutuu" oppimaan nämä uudet nimitykset ohjaustyyleille, jotka korvaavat tutut ja turvalliset persjätöt, takaakierrot yms.

Treeneissä oli tällä kertaa aiheena kakaran kanssa vekkaus ja saksalaiset (eli emännälle muistisääntö, että tarkoittaa takaakierto+persjättö yhdistettyinä). Ja taisi siellä jaakotuskin olla, mutta emäntä ei muista sitä kyllä tehneensä...   Kakara oli oikeasti aivan mahtava! Ja kuten kouluttaja sanoi " nopea oppimaan". Pari kolme toistoa ja kakara osasi   Tietty jatkossakin tarvitsee sitä kertausta - ja emäntä vielä enemmän. Esteinä lyhyillä radanpätkillä (4-7 estettä) oli hypyt, putki, A-este, pujottelu, muuri, pöytä. Pöytää ei pitkään aikaan ollakaan kakaran kanssa menty, mutta eipä tuo näköjään sitä yhtään pahemmin ihmetellyt. Ensimmäisellä kerralla meni hitaammin pöydälle (mini/medipöytä), mutta muilla kerroilla sitä sitten jo loikattiin. Kepit oli aivan ihanat tällä kertaa kakaralla! Kun emäntä oli käynyt merkkaamassa oikean sisäänmenon (A-esteeltä hankala kulma pujotteluun), kakara pujotteli todella vauhdikkaasti ja hivenen matalana itsenäisesti loppuun asti. Väärältä puolen oli hivenen hankalampaa, mutta merkkauksen jälkeen sekin sujui hyvin. Muutoinkin kakaran vauhti treeneissä oli hyvä huolimatta kuumuudesta ja hyvin irtosi varsinkin putkeen. Ei voi oikeasti kuin vain ihmetellä tuota koiraa! Emäntä on ihan .... sanaton...

Kameraa tuli treeneissä hivenen ulkoilutettua ja sen käyttäjäksi lupautui Leslie, jotta emäntä sai edes muutaman agikuvan kakarasta. Kiitos Leslie kuvaamisesta!

 

ja perään vielä Gamista kuva viikonlopun kisoista, kuvaajana Maarika Räsänen