Eilen käytiin Varkauden kisoissa ja nyt oli tiedossa kaksi (2) agilityrataa ja yksi hyppyrata. Tuomarina jokaisella radalla Kari Jalonen. Emäntä nukkui yönsä yllättävän hyvin, siltä osin kuin mitä nukkui...Levollisin mielin nyt kuitenkin lähdettiin kisoihin, kiitos kouluttajalta saadun kannustuksen. Kisat olivat ulkokentällä, mutta emäntä ei siitä ottanut itselleen paniikkia. Ei edes miettinyt sitä, että katseleeko Noks miten paljon radan reunalle ts ottaako häiriötä?

Alkuvalmistelut kisapaikalla olivat nyt vähän erilaisemmat kuin aikaisemmin Nokin kanssa juuri ennen radalle menoa. Normaalit verryttelylenkit ennen ratoja, muutaman kerran pallon heittoa, kuten tähänkin asti, mutta muutama koirakko ennen omaa vuoroa Noks sai pelata pallonsa kanssa ihan rauhassa. Tilaa onneksi oli ympärillä! Sai muttuuttaa sitä suussaan, sai heitellä ympärilleen ja syöksähtää perään ja emäntä välillä vippasi pallon, kun Noks sitä tarjoili käteen. Vasta juuri ennen radalle menoa emäntä otti sen pallon taskuun ja antoi nakin palan.

Liekö emännän rauhallinen olotila vai liekö Noks oli saanut oman jännittämisensä purettua palloon vai molemmat yhdessä, mutta me tehtiin se!!! Me tehtiin töitä yhdessä! Koko radan ajan! Puomin alastulosta tuli virhe (emäntä jäi jälkeen) ja seuraavat esteet menivät emännällä soveltamiseksi ohjauksen suhteen, koska ei ehtinyt Nokin matkaan, mutta me löydettiin se oikea rytmi! Maaliin päästyään emännältä meinasi itku päästä -onnesta! Piti nieleskellä ihan tosissaan kyynelsilmin, jotta sai itsensä rauhoittumaan. Oli vain niin onnellinen olotila, kun se rytmi ja yhteistyö löytyi. Tulos oli siis 5vp, etenemä 4,09m/s ja sijoitus 3. Liekö rata oli haastava, kun vain voittaja sai puhtaan nollan, yleensäkin 9 koirakkoa tuloksen, kun koirakoita oli 21?

10.5.2015+Noki_1.mp4?img=thumb280nocrop&

Toisellakin agiradalla kauan kadoksissa ollut rytmi säilyi ja yhteistyö pelasi. Oli oikeastaan ensimmäisen radan toisinto kaikin tavoin, emäntä jäi välillä jälkeen, joten joutui ohjauksen kanssa soveltamaan ja puomin alastulo loikattiin varsin reippaasti. Mutta se fiilis!!! Aivan mahtavaa! Ei onnellisempi olisi voinut enää taas olla! Tulos tälläkin radalla siis 5 vp, etenemä 4,04m/s ja sijoitus 2. Ilmeisesti tämäkin oli aika haastava rata, kun kukaan ei saanut puhdasta nollaa? (ja vain 7 sai tuloksen, kun koirakoita oli 24)

10.5.2015+Noki_2.mp4?img=thumb280nocrop&

Viimeinen rata oli hyppyrata, joten ainakaan ei kontaktivirheitä sieltä tule, se oli varma! Samanlainen valmistautuminen tällekin radalle, kuin mitä noille kahdelle ensimmäiselle. Jo heti alussa Noks oli vähän rauhallisempi, ei enää niin paljoa haukkunut, tosin liekö jo väsy ollut iskemässä? Radalla yhdessä kohdin emännälle tuli vähän takeltamista ohjauksen suhteen ja toisessa kohtaa meni taas soveltamiseksi, kun ei vain ehtinyt sinne minne olisi pitänyt... Mutta kaikki onnistui!!! Se oli täysin puhdas ratasuoritus, joten 0 vp, sij. 4. Etenemä 4,32m/s.

10.5.2015+Noki_3.mp4?img=thumb280nocrop&

Voi mahdoton mikä fiilis ja olotila oli kisojen jälkeen! Niin ne tunteet heittelevät laidasta laittaan, mutta onneksi nyt ei kuitenkaan tarvitse heittää niitä hanskoja tiskiin. Ratojen jälkeen kouluttajammekin totesi, että näissä kisoissa tekeminen oli sitä mitä meillä on aina treeneissäkin. Onnellinen. Todellakin! Tätä onnistumisen tunnetta ihan oikeasti nyt tarvittiin! Ja ihana oli huomata, että vaikka radan reunalla oli porukkaa, ei Noks katsellut yhtään sinne. Se keskittyi vain tekemiseen.