Eilen illalla myöhempään treenailtiin, jotta edes pahin kuumuus olisi hävinnyt. Okei. Lämmintä edelleen piisasi, mutta eipä enää kyllä aurinko siihen aikana porottanut niskaan (klo 21->)    Treenipaikaksi valitsimme tällä kertaa kirkon parkkipaikan, jotta siinä vähän enemmän tulisi häiriötä ympäristöstä kuin mitä omalla takapihalla ja hyväksi paikka havaittiin. Liikkujia kyllä kävelyteillä ja autoteillä oli ja niitä välillä vilkaistiin, mutta nopeasti keskittyminen kuitenkin palautui takaisin.

Eilisissä treeneissä seuraamista kokeiltiin suht pitkän kaavan mukaan. Alkuun hihnassa, jossa emäntä oli solmussa hihnansa kanssa  ja sen jälkeen ilman hihnaa, kuten ALO-luokassa yleensäkin. Palkkausta vaihdeltiin, välillä sai parin askeleen jälkeen, välillä useamman metrin. Onnistui yllättävän hyvin, tosin käännökset ovat välillä väljiä ja perusasento vielä hakusessaan pysähdyksessä. Kontaktia pitää kivasti, ellei jotain häiriötä tule ympäristöstä - huomaa kyllä, ettei häiriön alla ole tullut vielä treenattua...  Kuumuus vaikutti sitten sen verran, että kakara alkoi hyytymään varsinkin, kun kaikkia liikkeitä treenattiin yhtä jaksoisesti. Tuon huomasi varsinkin seuraamisessa, silloin alkoi jätättämään, mutta piristyi heti omalle paikalleen ja kontaktin ottoon parin juoksuaskeleen jälkeen. Maahanmenot onnistuvat hyvin, tosin skarpimpana olisi voinut kakara olla. Seisomiset vielä tuottavat vaivaa ja niihin panostetaan nyt kunnolla. Paikallaoloa otettiin useamman minuutin ajan, välillä käyden palkkaamassa. Tätä tarvitsisi saada tehtyä häiriökoirien kanssa! Nyt yksinään ei ongelmia.  Luoksetulo on vauhdikas, mutta perusasento välillä hakusessa. Ja joo.. Aitaa en ole vielä kertaakaan ottanut. Tartteis varmaan tehdä sille jotain? 
Treenejä taas jatketaan panostaen niihin oleellisiin asioihin ja lähempänä koetta sitten katsotaan taas vähän pidemmän kaavan mukaan, että miten kakaran nuppi touhua kestää. Tulevassa kokeessa ne liikkeet on onneksi jaettu useampaan erään, joten kaikkia ei tarvitse peräjälkeen tehdä. Helpompaa niin, pääsee välillä palkkaamaan ja koira lepäämään