Eilen Joensuun kisoissa se sitten vihdoin ja viimein tapahtui! Ilo siirtyi kisaamaan 3-luokkaan! Tämän vuoden tavoite tuli sitten täyteen, vaikka hilkulla se tuppasi olemaan eli ykkösistä kolmosluokaan nousu ennen Piirinmestaruuskisoja! PiirM-kisathan ovat tässä sitten muutaman viikon kuluttua, joten paljoa ei enää ollut mahiksia

Mutta ei suinkaan heti ensimmäisestä tämän päivän kisasta siirrytty, eikä vielä toisestakaan, vaan SERTi saatiin vasta kolmannesta kisasta. Ensimmäisellä agilityradalla (tuomari Minna Räsänen) emäntä ihmetteli, kun yksi pätkä tuntui niin lyhyelle. Ja kas! Kyllähän se tuntui, kun yksi hyppy jäi välistä   Joten hyllyhän siitä napsahti... Siinä sitten samalla juostessaan ja ohjatessaan koiraa, emäntä tuumasi tuomarille, että taisipa jotain unohtua, jolloin tuomarilta tuli kehoitus ja kannustus jatkaa yhtä hyvin eteenpäin. Emäntä sitten radan jälkeen ihan mielenkiinnosta tuomarilta kysäisi, että mites se meni se puomin kontakti? Hyvin oli ottanut! JES!!! (rata oli jo hylätty tätä ennen, mutta onneksi tuomari oli katsonut). Eli se oli sitten henkinen nolla, kun muutoin rata meni virheettä...   Radan jälkeen emäntä muistutti vielä Ilolle mieleen kontaktin alastuloa keinun avulla: seurakaveri (Kiitos Anne!) piti keinua kiinni, jottei se pääse kolahtamaan ja emäntä nosti Ilon keinulle ja otti alastulokontaktit palkan kera. Eihän tuo alkuun meinannut tajuta, että siellä maassa se palkka oli, ennen kuin se palkka (lihapullan pala) siirrettiin ihan laudalle asti.

Toisellakin agilityradalla oli tuomarina Minna Räsänen ja nyt ei sentään emäntä unohtanut rataa, mutta Ilo unohti pujotella yhden välin Siinä sitten pariin otteeseen korjailtiin pujottelua ja ehtipä Ilo sitten pujotella jo väärään suuntaankin, joten HYL... Mutta tälläkin radalla puomin kontakti oli hyvä!

Kolmannelle, hyppyradalle, vaihtui tuomariksi Jarmo Jämsä. Emäntä päätti tällä radalla varmistella pujottelun, jotta se menee nyt kunnolla ja oikein loppuun asti. Joten, kun muut käänsivät koiransa suoraan pujottelulle avokulmasta, emäntä teki pujottelun päähän valssauksen ja ohjasi sieltä Ilon pujottelulle ja täten siis aivan eri puolelta ohjasi sen, kuin muut. Mutta se kannatti! Ratasuoritus oli täysin virheetön ja ihanneaikaankin päästiin!   Sitten alkoikin emännällä jännääminen, että riittääkö Ilon nollatulos yleensäkin sertiin? Tuleeko miten paljon nollia ko. radalta ja mikä on sijoitus? Lopulta sijoitus oli 2 ja se oli riittävä, joten SERT napsahti ja sen myötä 3-luokka kutsuu! JES!!! 

Tähän perään Maaningan 23.7. kisoista otettuja kuvia luokkanousijasta.

Kuvat © Pirkko Riekki