Noks pääsi suht pitkän tauon jälkeen taas agitreeneihin! : ) Tauonhan piti olla vain joulukuun mittainen, mutta sattumien summan vuoksi se otti ja venähti…

Emäntää vähän arvelutti, että mitenkähän Noks nyt treeneissä toimii ja mitä se yleensä muille koirille sanoo? Noh, vähänhän se sitten otti ja pärräsi alkuun, kun pari koiraa oli varsin liki sisällä vuoroamme odottaessa, mutta itse treenissä ei sentään tuijotellut naapurikentän koiria, vaan keskittyi olennaiseen. Sen minkä malttoi … :- P Enemmän oli innostusta mukana, kuin malttia…

Ensin harjoiteltiin muutamaan otteeseen putkesta pujottelulle (nrot 4-5) menoa niin, että koira jätettiin istumaan putken suun luokse ja ohjaaja itse oli putken ulostulon luona käskyttämässä koiran putkeen ja vain parin askeleen avustuksella syöttö siitä pujottelulle. Tämä meni yllättävän hyvin Nokin kanssa, vaikka välillä karkailikin ennen aikojaan :-p  Seuraavaksi sama homma, mutta niin, että ohjaaja olikin koiran kanssa rinnakkain putkeen lähetettäessä ja siitä puomi leijeröiden syötettiin pujottelulle. Noks oli Huippu! Meni aivan upeasti itsenäisesti pujottelulle!

Tämän jälkeen oli aika harjoitella alkupätkää ja siihen kuuluvia twistejä. Twistit piti tehdä esteille nrot 2 ja 3 ja avot! Emäntä oppi sen vihdoin ja viimein! Kiitos koutsi-Sannan rautalankaväännön ;-)  Ensimmäisellä kerralla luonnollisestikin emäntä ei sitä vielä osannut (ei muistanut kääntyä), joten Noks ampaisi heti ykköseltä putkeen… (Muutoinkin se välillä rallatteli omiaan putkesta toiseen tms…)  Mutta seuraavilla kerroilla twistit jo onnistuivat ja koiruus meni sinne minne pitikin. Muutoinpa radassa ei oikeastaan ollutkaan ns haasteita/uusia asioita, vaan keskityttiin tosiaan tuohon pujottelun syöttöön ja twisteihin. Myöskin putket 6-7 tehtiin leijeröimällä puomi eli puomin alta piti ohjauksen näkyä koiruudelle. Nokille nuo ei kyllä tuottaneet ongelmia, kun putkihullu muutoinkin on ;-) Nroiden 9 ja 10 väliin persjättö, nro 11 pyörittämällä ja sitten vain menoksi  ;-)

Treenit olivat aivan mahtavat ja todellakin oli ihanaa olla pitkästä aikaa treeneissä! Sekä Noks, että emäntä nauttivat kyllä varsin paljon :-)

 

_full.jpg