Maanantaina 27.pvä oli Ilon agitreenit. Koko lauma otettiin matkaan, niin iltalenkki tuli siinä sitten samalla heitettyä, kun oli Ilon jäähdyttelylenkin vuoro. Ei ollut liikaa pakkasta, joten porokoiruudet saivat autossa odottaa rauhassa, kunnes pääsivät lenkille. Muutoin olisivat joutuneet taas kotia jäämään, kun emäntä ei viitsi niitä kovilla pakkasilla autossa pitää 1,5 tuntia.

Treenit menivät hyvin. Ilo yllätti todella positiivisesti! Ensin tehtiin Jokers-rata, jonka jälkeen Harri (kouluttaja) totesi, että tepäs teettekin sitten seuraavaksi Stars-treenin rataa! Ilmeisesti vaikutti Jokers liian helpolle? Mutta JEI!  Todetaan, että emännältä alkoi loppumaan kunto, kun pitkään aikaan ei ollut tarvinnut juosta täyttä kenttää (nyt koko halli käytössä kisamitassa, pitemmän aikaa ollut vain puolikkaana). Ensimmäinen kierros Stars-radasta (41 estettä) meni harjoitellessa, että mites se menikään? Pikainen tutustuminen rataan aiheutti vielä muistikatkoksia radan etenemisestä  Seuraavat kerrat menivät jo paremmin ja voi vain todeta, että Ilo oli AIVAN HUIPPU! Emäntä osasi välillä sössiä ihan kivasti, mutta koiruus...  Mielettömät irtoamiset putkelle. Aivan mahtavan upeat itsenäiset kepit, vaikka emäntä oli jo liki huitsin nevadassa. Ja muutoinkin Ilon vauhtia oli todella hyvä! VAU! Emäntä oli aivan toisissa sfääreissä noiden treenien jälkeen, aivan mieletöntä!  Hitsi, kun nämä treenit olisi tullut otettua videolle...

(siniset linjat kuvassa ilmaisevat emännän liikkumista radalla ko. kohdassa ja vastaavasti punaiset koiruuden: kirkkaammat viivat nrot 18-24 ja tummemmat nrot 36-41).  Nroilla 18-24 oli tarkoitus, että koira lähetetään itsenäisesti etenemään nro 19 esteeltä putkeen ja siinä vaiheessa, kun koira on vasta putkesta tulossa ulos, on ohjaaja jo pujottelun loppupäässä käskyttämässä jatkaen kuitenkin itse koko ajan matkaa esteen nro 24 luokse. Ts kun koira lopettamassa pujottelua, on ohjaaja jo valmiiksi puomin toisella puolen menossa vastaan ottamaan koiraa. Nroilla 36-41 leijeröidään puomi ja tehdään persjättö 39-40 väliin. (jos ehtii)