Eilisissä treeneissä keskityttiin nyt vain puomin alastulon kontaktiin sekä pujotteluun. Eli ei tehty mitään varsinaista ratatreeniä.
Aloitettiin puomilla. Ensin mentiin kuvassa valkoisten numeroiden mukaisesti eli todella lyhyttä pätkää. Emäntä oli "ärsyttänyt" Nokin taas liki kisakierroksille ja piti vielä treeniä tehdessään palloa kädessä... Ja JEP! Eihän koiruus heti ensimmäisellä, eikä tainnut vielä toisellakaan kerralla ottaa puomin kontaktia pysähdyksen kera -otti kyllä juoksukontaktin, mutta siitä ei nyt palkattu... Joten ilman pysähdystä ei tullut palkkaa ja alusta uudestaan. Lopulta löytyi ne jarrutkin Nokille ja sitä myöten pääsi pallolla leikkimään. Emäntä otti vielä parilla viimeisellä kerralla irtaantumista sivusuunnassa, jotta sekin vahvistui. Ei ongelmia. Koiruus pysähtyi hienosti.
Seuraavaksi otettiin pitempää treeniä, jolloin mentiin harmaiden numeroiden mukaisesti. Hienosti toimi koiruus! Olisiko tälläkin kerralla pari kertaa unohtanut pysähtyä, kun emäntä teki persjätön nron 9 jälkeen, mutta muutoin sivuttaissuunnassa irtaantumiset onnistui. Ja Noks painelsi vauhdilla! Se oli ihan täpinöissään, kun rimat pidettiin medikorkeudella, joten ei kulunut energiaa hypyille. Ensimmäiset hypyt otti kuulemma normaalisti, ja sitten se tajusi, ettei tarvitse hyppiä vaan vain paineltaa eteenpäin...

vko%2047_1.jpg

Seuraavaksi keskityttiin vähäksi aikaa kepeille ja niiden avo- ja umpikulmiin. Ja eritoten koeteltiin Nokin kestävyyttä pujottelussa. Aloitettiin niin, että emäntä lähetti Nokin pelkästään pujottelulle (nro2 molemmista suunnista), mutta heittikin pallon menemään eteenpäin. Hienosti Noks malttoi pujotella loppuun, kun emäntä oli keppien puolessa välissä heittämässä sen pallon. Mutta JOS emäntä jäi ihan keppien alkuun ja heitti pallon, ei koiruus enää malttanut, vaan sitten tuli jo kiire pallon perään...
Myös pujotteluun menoa umpi-/suljetussa kulmassa putken kautta (eli 1-2) ja tässäkin emäntä heitti pallon, kun Noks oli pujotellut ensimmäisen kolmanneksen. Mutta oikeasti. Koiruus hakee aivan mahtavasti kepit!

vko%2047_2.jpg

Kiva oli vaihteeksi tehdä ihan vain sulkeisia, pääsee kunnolla paneutumaan ongelmakohtiin. Ja havaittua tuli, että Noks alkaa pikkuhiljaa tosiaan sisäistämään tuon kontaktin... Töitä vielä teettää, mutta eteenpäin mennään.