Eilen käytiin Gamin kanssa heikäläisen sydän ultrassa selvittämässä tilannetta.
Yöllinen köhä on jäänyt lääkkeiden myötä nyt pois, mutta muutoin saattaa vielä välillä köhistä. On huomattavasti pirteämpi lenkeillä nyt kuin mitä aikaisemmin, tietty koiruuden ehdoilla lenkkeillään. Yhdessä vaiheessa tuli vähän liian pitkä lenkki heti aamulenkin perään, niin silloin Gami jäi kesken pienen pienen ylämäen vetämään henkeä toviksi.... Teki täyden stopin kävellessä. Aikansa siinä veti henkeä, niin sitten jatkoi matkaa normaalisti. Tässä vaiheessa jo oli päätös, että takaisin autolle... Mutta muut lenkit on jaksanut hyvin, mutta turhaan ei ole kyllä koiruutta enää rasitettukaan. JOS heikä on halunnut itse hillua ja juosta metsässä irtiollessaan, se on heikäläiselle suotu. Menköön tuntojensa mukaan. Myös iltaisin on Gami intoutunut nykyään leikkimään pienen hetken!

Eli takaisin eiliseen. Käytiin Jynkässä Kuopion Eläinlääkärikeskuksessa sydänsairauksiin ja UÄ-tutkimuksiin erikoistuneen lääkärin luona. Aikansa kuunneltuaan sydäntä totesi, ettei sieltä sivuääntä kyllä kuulu. Vähän kyllä pisti heikäläistäkin ihmettelemään, koska ultrassa kuitenkin näkyi, että läppä vuotaa vähän ja yleensä silloin sivuääni kuuluu. Mutta vuoto on kyllä vähäistä, alkuvaiheessa. Ja kuten jo oma eläinlääkärimme huomasi, niin myöskin hän huomasi, että sydämen vas. eteinen on vähän laajentunut. Muutoinpa ei ollut sydämessä huomauttamista.
Lääkitys jatkuu samana mitä tähänkin asti. Tilannetta seurataan viimeistään vuoden kuluttua uudestaan, mutta tietysti jos oireet pahenevat, on syytä tarkistaa tilanne jo silloin. Ennusteesta ei pystynyt sanomaan oikeastaan mitään, on niin koirakohtaista miten tauti etenee.

_smaller.jpg

Röntgenkuva edelliskerralta
_smaller.jpg