Jos ei emäntä ole muistanut sanoa, niin edellisviikon emäntä oli sitten lomalla, nyt maanantaina oli paluu arkeen... Loman johdosta onnistuttiin tekemään myös reissu Jyväskylään osteopaatti Hanna Kivisen luokse perjantaina 20 pvä. Gamin jalkahan ei siis vieläkään ole kunnossa, vaan kulkee edelleen epäpuhtaasti ja pienet patit on vielä. Toinen vaihtoehto olisi ollut viedä fysioterapeutille, mutta kokonaisuuden vuoksi katsottiin paremmaksi lähteä reissuun osteopaatille. Hanna otti vastaan Jyväskylän Haukkuvaarassa ja täytyypä todeta, että hyvin oli piilotettu kyseinen paikka! Navigaattori vei tehdasalueelle, joka oli ihan oikein, mutta missä oli tämä Haukkuvaara??? Ei mitään tietoa... Joten soitto emännän kummitädille ja sieltähän se ohjeistus sitten saatiinkin, jotta osattiin oikeaan paikkaan. Noh, nyt tiedetään minne se on piilotettu ja osataan seuraavalla kerralla... Ja onneksi oltiin etuajassa liikenteessä, koska muutoin oltaisiin todella reippaasti myöhästytty hoidosta.

Hanna kyseli tarkkaan Gamin tietoja, katsoi röntgenkuvat ja muutoinkin kyseli terveystiedot. Tässä vaiheessa emäntä tietty sitten sanoi, että muutoin ollut terveenä, mutta anaalit vaivanneet joulukuussa ja edelleen näyttää nuolevan takapäätään. Kuulemma takaosan ongelmat voivat vaikuttaa myös anaaleihin. Sekä mahdolliset eturauhasongelmat. Joten mielenkiinnolla nyt odotamme, että meneekö anaaliongelmat ohi tämän reissun myötä...

Gamin oikean puoleinen SI-nivel oli lukossa. Tämä oli yllätys emännälle, koska ei tiedä missä vaiheessa se olisi lukkoon mennyt. Oikea etujalka oli edelleen vähän lämmin. Niskat oli jumissa, mutta selkä oli nikamiltaan hyvin liikkuva. Jotain inhottavuuksia oli mahan puolelta hoidettaessa (eturauhanen? Emäntä ei tajunnut kysyä) ja tämä ongelmallinen oik.etujalka oli jäykkä, eikä Gami olisi mielellään antanut sitä alkuun hoitaa. Kuulemma ranteen yläpuolella olevat kaksi rinnakkain kulkevaa luuta eivät liikkuneet kuten niiden olisi pitänyt, joten sen takia Gami hangoittelee vastaan, kun jalkaa yrittää venyttää taakse. Hoidon jälkeen kyllä jalkaa sai jo venyttää siihenkin suuntaan oikein hyvin.

Myöhemmin Hanna laittoikin sähköpostiin selvityksen käynnistä. Harmi vain, että on sellaista tekstiä, että tavan pulliainen ei tuota välttämättä ymmärrä... Mutta tosiaan paikan päällä sai kyllä ihan suomeksi samat.

Osteopaattinen tutkimus ja hoito

OER kyynärän extensio retraktioon (ojennus taakse) rajoittunut. Vapautui hitaasti käsittelyllä. Raajassa tuntui hieman lämpöä. Oikea SI-nivel oli hypomobiili (ei-liikkuva), vapautui käsittelyllä. Niskassa oikealla hypertoniaa (lihasjännitystä).

Osteopaattinen diagnoosi

Traumaperäinen OER membrana interossean somaattinen dysfunktio ja oikean SI-nivelen hypomobiliteetti (etiologia epäselvä).

Jatkohoito

Suositeltu hierontaa hypertonisten niskalihasten käsittelemiseksi. Suositeltu säännöllisiä tarkastuksia osteopatiassa, koska ikääntyvä ja hieman jähmeä koira.

Ja kuulemma jalan pitäisi nyt alkaa parantumaan, kun liikettä siihen saatiin ja nesteet pääsevät liikkumaan. Tietty riskinä se, että jalka jäykistyy uudelleen... Joten fyssarilta saadut kotijumpat ovat edelleen pop!