Jos ihmettelette miksi ei ole agilitypäivitystä keskiviikolta, niin syy on yksinkertainen: emäntää ei vain huvittanut, ei sitten yhtään. Halusi vain käpertyä sohvan nurkkaan peiton alle ja jäädä sinne... Tuntui, että maailma murjoi kovasti vastaan.

Gamin jalka ei ole osoittanut paranemisen merkkejä. Tai alkuun tuntui, että lähtee paranemaan, mutta viikonloppuna meni taas pahemmaksi. Jalka turposi uudestaan, patit ranteen molemmin puolin kasvoivat ja huomasi jalan olevan todella kipeä! Gami kulki välillä kolmijalkaisena, kun ei kärsinyt käyttää jalkaansa. Ja kipulääkkeitähän ei ollut...

Joten emäntä soitti eläinlääkärille ja kyseli asiasta. Eläinlääkäri oli sitä mieltä, että koska tapahtumasta on jo kulunut kolme viikkoa, eikä jalka ole parantunut entisestään, on parempi kuvata. Joten eilen käytiin röntgenkuvissa. Sovittiin, että kuvat otetaan ilman rauhoitusta. Viimeksi, kun Gami oli pitänyt rauhoittaa (hampaan juurihoito v. 2013), oli hoidon tehnyt eläinlääkäri ihmeissään useaan otteeseen siitä, kun Gami hengitti niin huonosti. Tai ainakin harvakseltaan. Joten joutuivat vähän väliä tarkistamaan, että koira on yleensä elossa. Joten nyt ei kuvauksiin Gamia rauhoiteta, koska ne kuvat saadaan otettua muutoinkin! Ja niinhän ne saatiin, kun emäntä oli Gamin rentouttanut silitellen ja palkaten juustopaloilla. Kyllähän Gami arasteli liukasta pöytää, mutta rauhoittui todellakin siihen hyvin ellei äkkiseltään siirretty työntämällä suuntaan tai toiseen (toinen el.lääk), jotta olisi pöydällä oikealla kohdin kuvausta ajatellen. Onneksi tälläisen käsittelyn jälkeen Gami rauhoittui nopeasti ja itse röntgenhoitaja oli varsin ystävällinen ja rauhallinen.

Luita ei onneksi ole jalasta mennyt, mutta purema on osunut todella hyvin juuri niveleen. Ja kuvista huomasi, että nivelessä oli edelleen tulehdustila päällä, siksi patit. Kuvat katsoi läpi molemmat ko paikan eläinlääkärit, joten on ainakin kunnolla katsottu. Toinen eläinlääkäreistä vielä palpoimalla tutki ranteen ja sai yhdessä vaiheessa kunnon älähdyksen aikaiseksi, kun teki todella kipeää. (Gamihan ei yleensä ilmoittele... ). Emäntä ei vain tiedä, oliko juuri silloin kyseessä taivutus vain kunnon painelu? Ei tajunnut siinä vaiheessa katsoa. Lopuksi vielä oma eläinlääkärimme totesi, että ranne on todellakin huonompi kuin mitä edelliskerralla, patit suuremmat joka suuntaan. Päätettiin vaihtaa eri antibioottiin, koska tuota tähän asti annettua lääkettä on syöty jo monta viikkoa, joulukuusta lähtien (alkuaan anaalit...). Olkoonkin, että ko lääke, Clindabuc, on juuri parhain tuollaisiin nivelvammoihin, mutta jos ei enää vaikuta, niin pakko vaihtaa. Nyt vaihdettiin Kesiumiin, jota Gami saa 12 päivän ajan. Lisäksi kipulääkettä lähti matkaan ja sitä annetaan yhtä pitkään kuin antibioottia. Ja NYT toivotaan todella hartaasti, että paraneminen tapahtuisi! Koska jos ranne ei parane tällä lääkekuurilla, on se leikattava ja nivel huuhdeltava... Ei kiitos! Tätä ei todellakaan toivota!

Kuvat kännykällä otettu valotaululta. Kuvaa klikkaamalla pääsee suurempaan kuvaan.

Oikea ranne ylhäältä päin sekä sivusuunnasta.
jalka+15012015_1.jpg?img=thumb280nocrop&           jalka+15012015_2.jpg?img=thumb280nocrop&