Pitkästä aikaa emäntä sai itsensä liikkeelle tokoilun suhteen ja lampsi Gamin kanssa kirkon parkkipaikalle tottistelemaan. Epäilytti kyllä vähän, että miten Gami viitsii tehdä liikkeitä, kun takajalka on kuitenkin jonkin verran kipeä - huomaa siitä, ettei se seisoessaan pistä siihen koko painoa.

Yllätys olikin sitten emännälle suuri, kun huomasi Gamin olevan intopiukkana moisesta hommasta :-) Ilmeisesti meinannut koiruuteen tylsyys iskeä? ;-) Alkuun otettiin seuraamista vaihtelevasti ja vähällä palkalla. Seuraamisessa tosin Gami meinasi jätättää, eikä muutoinkaan ollut täysilllä hommassa mukana. Tsemppausta vaati, jotta koiruus alkoi reippaammin kulkemaan ja häntä vispaamaan. Vasemmalle käännyttäessä tuli väljyyttä ja jätätti. Käännökset meni ok, hidaskäynti oli vallan hyvä. Emäntä otti pientä ympyrää vasempaan kierrokseen, jolloin alkoi Gamin paikkakin löytyä kohdilleen. Liikkeestä maahanmenoa ja seisomista kertaalleen, jolloin Gami heti napsahti niille sijoilleen. Emäntä sitten käveli molemmissa liikkeissä suht kauaksi sekä eteen, että palatessaan takaisin, koiruuden vierestä taakse. Gami ei kääntyillyt mihinkään suuntaan kummassakaan, joten varsin hyvin meni. Noutoa puisella kapulalla myöskin kertaalleen (kun ei emäntä halunnut metallia ottaa pakkaseen). Gami ei meinannut pysyä nahoissaan, mutta malttoi kuitenkin odottaa kapulan heittoa. Laukalla peräti ampaisi kapulan hakemaan ja liki yhtä reippaasti toi takaisin! Ja tiukka eteentulo kapulan kera. Eipä ole pitkään aikaan tuolleen kapulaa hakenutkaan...  Ruutuun menoa sekä läheltä, että pitkältä matkalta. Välillä makupala-alusta odottamassa makupaloineen, välillä ilman. Laukalla koiruus ampaisi ruutuun. Malttoi seisoa hyvin aloillaan ennen kuin sai käskyn mennä maahan. Ruudusta seuraamiseen tuloa emme olekaan ennen harjoitelleet... "Hivenen" oli ukko ihmeissään moisesta liikkeestä! Hitaasti ja epävarmasti tuli vierelle seuraamaan, joten tähän pitää emännän nyt keskittyä ja miettiä oikeaa ratkaisua (ja ehkäpä taas lukaista Mujusen Salmen kirjoittamaa tokokirjaa... ? ) Kaukoja Gamille sopivan matkan päästä ts. tutut maahan-istu-maahan tehtiin kauempaa ja loput, vielä uudet ja epävarmat vaihdot (m-s-m ja i-s-i) lähempää, ehkä noin metrin päästä :-p Tuli kokeiltua noitakin kauempaa, mutta tuppasi sitten hivenen edistämään. Lyhyeltä matkalta sujui varsin hyvin, joten siihen emäntä on kyllä tyytyväinen. Saisi vain tuon matkan joskus lisättyä pidemmäksi, mutta aika aikaa kutakin... Emäntä sai vihdoin ja viimein sahattua uudet tunnarikapulat, joten tunnaria otettiin kahdella kapulalla, tyyliin puhdas valmiiksi maassa ja "oma" kapula heitettiin viereen. Alkuun Gami katseli sitä puhdasta kapulaa, mutta heiton tapahduttua meni kuitenkin reippaalla vauhdilla hakemaan sen oman ja toi tiiviisti eteen. Pari hajustettua kapulaa oli mukana, joten vain pari kertaa tämä tehtiin. Hyvä näin, aikaisemminhan ei ollut Gamille mitään väliä, että mikä kapula heitetään - toi sen, mikä sattui ensimmäisenä silmään...

Ilon kanssa "treenailtiin" taas harjausta. Toinen kylki ja masu meni aivan upeasti ja ilman välipalkkaa. Sitten taisi jo naperoa alkaa kyllästyttää, kun alkoi pientä kitinää ja kiukuttelua pitämään. Aikansa kitisi ja potki takajalallaan, sen jälkeen tyytyi sitten taas makoilemaan kiltisti paikoillaan harjauksen ajan. Lopussa tulikin sitten extrapalkka, kun kaikki palkoiksi varatut juustopalaset sai kerralla :-)

Emäntä sitten päätti nyt ottaa toiset pisupaperit lattioilta pois. Napero ei ole kuin yhteen paikkaan tehnyt pisunsa nyt viikon ajan, joten toisen "pisupaikan" paperit löysivät tiensä roskiin. Yöaikaan, jos ei ole malttanut koko yötä pidättää/nukkua, on napero silloinkin tehnyt pisut vain paperille eikä enää paljaalle lattialle. Edistystä siis tässäkin tapahtuu ja hurjaa vauhtia!