Emäntä oli yrittänyt saada selvyyttä Nokin ontumisen syyksi, mutta tuloksetta. Löysi kyllä toisen etujalan varpaiden välistä pienen mätäpatin, johon ilmeisti on joskus havunneula tökännyt. Myös saman tapainen patti oli takajalassa kynnen vieressä. Kumpikaan näistä ei kuitenkaan sitä ontumista aiheuttaneet, eivätkä muutoinkaan vaikuttaneet kävelyyn. Onneksi oli sen verran hyvää tuuria, että seurakaveri, joka myöskin on eläinfysioterapeutti, tuli maanantaina aamulenkillä vastaan. Ja hänelle onnistui emäntä saamaan Nokin tutkittavaksi ja hoidettavaksi!
Heti seuraavana päivänä, tiistaina (14.6), pääsi Noki Maijan hoitoon. Noks ontui oikeaa etujalkaa selvemmin silloin, kun ympyrällä juostiin vastapäivään, suoralla juostessa ei välttämättä ollenkaan. Ja soralle mentäessä huomasi myös hyvin.

Ei meinannut Noks alkuun malttaa keskittyä hommaan ollenkaan, kun Maijan tytär oli mukana ja Noks uteliaana katseli heikäläisen touhuja. Onneksi kuitenkin suht nopeasti malttoi mielensä ja antautui hoidettavaksi. Gami sai katsella kaikessa rauhassa portin takaa...

Oikealta puolelta niskasta löytyi kireä kohta, kuten myös lavan takaa. Mutta myös takaosasta! Vasen puoli koiruudesta oli kunnossa. Eli ei tuo ainakaan hukkareissu ollut. Sinänsä vain harmillista, että juuri viikko sitten oli osteopaatilla käyty koiruus laittamassa kaikin puolin kuntoon ja nyt sitten uusiksi... Toiveena tietty, että ontumisen syy oli nyt noissa ja ontuminen menisi ohi.