Perjantaina kävimme pitkästä aikaa dobon ohjatuissa treeneissä, kun menimme lappalaiskoirien järjestämälle tunnille. Kouluttajana tuttu Anita Houndy Koirapalveluista, mutta paikka oli nyt uusi K9 Center/Koirien hyvinvointi- ja koulutuskeskus Kuopion Kylmämäessä. Kiirehän siinä tuli, kun emäntä ajoi alkuun harhaan... Ohi oikean risteyksen, kun ei navigaattoria nyt päälle laittanut luullessaan, että osaa ilmankin paikalle. Ei onnistunut siis heti ensimmäisellä kerralla.

Siinä sitten vauhdilla mentiin halliin ja heti ulko-ovella Nokille tuli järkytys, kun heti oven pielessä sisäpuolella olikin suomenlapinkoira vastassa! Joten pienoinen rähinä päälle, kun ei tuollaiseen osannut varautua. Emäntäkin jotenkin kuvitteli, että halliin mentäessä olisi enemmän tilaa heti oven luona, mutta eipäs ollutkaan... Heti ovelle piti jättää kengät niille varatuille matoille ja treenialue aukeni heti siitä ovelta silmien eteen. Noh, pakitus takaisin ulos ja uusiksi sisälle meno, pikaisesti kenkien jättö ovenpieleen ja mahdollisimman kauaksi hallin perälle rauhalliselle paikalle. Ei Nokia edelleenkään nuo lappalaiset oikein innosta, ne ovat edelleen sen mielestä epäilyttäviä... (kiitos sen Gamin päällekävijän).

Emäntä sai tavallaan tehdä "omiaan" Nokin kanssa, koska kaikki muut olivat aloittelijoita/ensimmäistä kertaa tutustumassa doboon. Ohjausta ja neuvoja kyllä saatiin, mutta tosiaan tehtiin pidemmälle ehtineiden harjoituksia, samoja joita aina kotonakin. Oli heille tullut uusia "lelujakin", jos sallittanee tuollaisen nimityksen ja pitihän niitäkin kokeilla! Noks pääsi pallomereen. Kyllä, luitte oikein. Se oli pallomeri, tosin pieni sellainen. Siellä joutuu koirat vain miettimään askellustaan samalla, kun etsivät pallojen joukkoon piilotettuja makupaloja. Jalkojen hallintaa. Noks oli aivan onnessaan pallojen joukossa, häntä vispaten vain etsi makupaloja.
Lisäksi siellä oli uusi tasapainolauta. Samanlainen kuin ihmisilläkin, mutta paljon suurempi. Sen päälle, kun vielä laitettiin kaksi luun mallista tasapainotyynyä (etu-ja takajaloille omansa) ja niiden päälle koira seisomaan, niin kylläpäs joutui lihakset töihin!

Emäntä ei näissä treeneissä tehnyt ollenkaan ihmisille tarkoitettua liikkeitä, siitä yksinkertaisesta syystä, että jalat olivat lihaksiltaan kiitettävän kipeät, kuten myös yläkroppa (kiitos kuntonyrkkeilyn?) ... Joutui todellakin punnertamaan itsensä ylös, jos erehtyi polvillaan olemaan lattialla. Ei vain kyennyt...