Eilinen aurinkoinen päivä vietettiin Laukaan kisoissa, jossa tuomarina oli Jari Helin. Tarjolla oli kaksi agirataa ja yksi hyppyrata.

Päivä ei oikein alkanut kovin hyvin, kun aamuyöstä Noks yhtäkkiä takapihalla käynnin jälkeen alkoi huutamaan varsin kiitettävästi... Selvästi huomasi, että johonkin koski. Läsähti maahan makaamaan ts ei pahemmin liikkunut sisälle tultuaan. Tai jos liikkui, alkoi huuto. Ja läsähti uudestaan makaamaan tai istumaan. Emäntä siinä sitten tutkimaan koiraa, mutta ei kyllä oikeastaan nyt mitään huomannut. Vähän hännän juuresta kokeiltaessa huusi koviten...Noks kuitenkin venytteli itseään kyljellä ollessaan pistämällä takajalat täysin suoriksi taakse. Tilanne meni kuitenkin ohi, liekö itsestään vai onnistuiko emäntä kopeloinnillaan ja varovaisella hieronnalla jotain jumia tms laukaisemaan takaosasta? Ei tiedä. Mietti kyllä siinä vaiheessa, että perutaanko päivän kisat, mutta päätti sitten kuitenkin nukkua yön loppuun, niin kauan kuin oli mahdollista ja aamulla katsoa tilannetta uudestaan. Aamulla ei ollut havaittavissa mitään ongelmia. Noks söi hyvin, liikkui hyvin ja nosti molempia takajalkoja myös hyvin, kun puun juurella kinttuansa nosti. Emäntä kuitenkin vielä varuiksi koplotteli koiran läpi takaosasta ja etsi kipupisteitä, mutta niitä ei nyt löytynyt. Aamulenkillä uloste oli hivenen kova, joten onko syy ollut kovassa mahassa? Kun tietäisi. Mutta kaikesta huolimatta Noks sai takaosalleen kunnon venytykset joka suuntaan ennen kisoja. Eli kisoihin siis lähdettiin, kun ei koiruudessa enää mitään näkynyt olevan vialla.

Ensimmäisellä radalla Noks otti hienosti puomin kontaktin, mutta keinun kohdalla emännältä pääsi ruma sana, kun Noks loikkasi varsin törkeästi sen. Ei kuitenkaan virhettä saanut, joten liekö joku töppönen osunut kuitenkin kontaktialueelle? Tällä radalla Noks irtosi oikein hyvin, mutta väärälle esteelle... Joten hylätty. Ja tämän jälkeen oli hyvä kertailla A-esteen kontakti...

14.9.2014%20Noki_1.mp4?img=thumb280nocro

Toisella radalla Noks ei sitten irronnutkaan... Joten kolmelle hypylle tuli kielto. Kontaktit kyllä otti varsin hyvin, tietty keinulla taas parantamisen varaa, kun vain yksi töppönen siihen kontaktille osuu... Ja se mikä tällä radalla onnistui todella hyvin ja josta emäntä on ylpeä, oli putki-puomi-erottelu! Eipä olisi voinut paremmin mennä!

14.9.2014%20Noki%202.mp4?img=thumb280noc

Viimeinen rata oli hyppyrata ja tällä radalla emäntä ei oikeasti alkuun tiennyt, että kumpiko huusi kovemmin: Noks vai emäntä? Okei... Noks vei voiton. Mutta voisi sanoa, että tämä rata oli emännälle työvoitto! Nokin möykkäämisestä huolimatta rata suoritettiin puhtaasti loppuun, vaikka radan lopussa tiet erkanivat eri suuntiin... Onneksi tilanne saatiin pelastettua. Emäntä muistaa kyllä joskus aikaisemminkin samalla tavoin käyneen... Eli tältä radalta ratavirheita tuli nolla (0vp) ja sijoitus olikin 3.! (etenemä 4,19m/s) Emäntä kävi suoraan jäähdyttelylenkiltä tullessaan hakemassa vain Nokin kisakirjan ja alkoi sitä selaamaan. Lievä yllätys oli, kun siellä olikin sijoitus! Hölmönä änkytti seurakaverilleen ja osoitti sormella kirjaa, johon seurakaveri totesi, että "Nyt sun kyllä pitäs mennä tuonne palkintojen jakoon... "  Oikeasti. Eipä voisi olla hölmömpi olotila...

14.9.2014%20Noki%203.mp4?img=thumb280noc