Emäntää ei lohduta yhtään, vaikka eilisissä Kuopion kisoissa Noks sai nollan hyppyradalta (sij.5), kun agilityradat menivät taas perinteisesti...

Eli Kuopiossa Sorsasalon kentällä oli kolme kisaa (agi-hyppy-agi) ja tuomarina kaikilla radoilla Sami Topra. Ensimmäinen rata meni muutoin suht hyvin, mutta ilmeisesti A-esteeltä tuli kontaktivirhe (ei videota), mutta ainakin varmasti virhe tuli radan loppupuolella puomilta, kun ei taas mitään järkeä ollut koiruudella päässään vaan loiskautti alastulon reippaasti yli. Emäntä otti puomin uudestaan (-> hylätty), mutta eipä uusinnassakaan Noks kontaktille pysähtynyt. Emäntä oli tämän jälkeen kuin ampiaisen piston saanut... ENNEN radalle menoa emäntä kävi kuitenkin kertaamassa kontakteja (A oli harjoitusesteenä) ja tottakai silloin Noks otti kontaktit täydellisesti. Heti radan jälkeen, emäntä suuntasi taas kertaamaan kontaktia ja taas Noks oli kuin itse täydellisyys. Ei väliä vaikka vinkupallo lensi vauhdilla ohi, ei väliä vaikka emäntä painelsi täysillä ohi, vaan siihen oikein kauniisti napsahti kontaktille. PRKLE!

Seuraava rata oli hyppyrata, jossa heti lähdön luona oli villakoira kehän laidalla. Kertaalleen Noks sitä vilkaisi, mutta keskittyi sitten emäntään, kun emäntä sanoi nimen. Keppikulma oli vaativa, mutta Noks suoriutui siitä oikein hienosti ja muutoinkin rata mentiin nyt sujuvasti yhtä matkaa. Ja tottakai, kun ei kontakteja ollut, oli mahdollisuus myös nollaan. Ja se tehtiin! Sijoitus 5. Etenemä koiruudella oli 3.9m/s, joten ihan on haipakkata pitänyt. Mutta nyt ohjaus oli sellaista, joka sopi sekä emännälle, että Nokille, vaikkakin heti pujottelun jälkeen emäntä joutui lennosta muuttamaan suunnitelmaa, kun muutoin olisi ollut solmussa koiruuden kanssa. (video tulossa, jahka ehtii)

Ennen kolmatta rataa (agi) käytiin taas kertaamassa kontaktia A-esteellä ja tottakai ne meni täydellisesti. Radalla? Jep. Lähdettiinpä kesken pois, kun A-este oli jo suht alussa ja ensin Noks loikkasi ylösmenosta kesken pois ja kun uusiksi mentiin, loikki aivan törkeän korkealta alastulolta pois. Tämä riitti emännälle. Homma loppui siihen ja suoraan kentältä pois. Suututti enemmän kuin laki salli. Ja kyllä. Käytiin kertaamassa kontaktit taas harjoitusesteellä. Ja kyllä. Täydellisesti ne taas meni. V**TU!

Vaikkakin saatiin tuo yksi nolla hyppyradalta, niin eipä se kyllä yhtään lohduta, kun agiradat menee päin persettä suoraan sanottuna. Tuntuu, ettei kontaktitreenit mitään hyödytä, kun treeneissä tuo ottaa ne aina täydellisesti, mutta kisoissa sillä sitten kilahtaa jossain korvien välissä ja kontaktit unohtuu. Emäntä saa kohta tarpeekseen. Tai oikeasti sai jo! On sellainen tunne, että kohta saa olla koko prkleen agikisat...

Jos jotain positiivista pitää etsiä, niin olkoon se sitten, että Noks tosiaan keskittyi rataan, eikä ympärillä oleviin ihmisiin.