Nyt on ollut rauhaiseloa viikon ajan agilitytreenien suhteen, mutta muutoin aktiviteettia koirille on löytynyt. Menneen viikon illat kuluivat koirilla pääasiassa järvessä uiden ja yleistä riehuntaa ylläpitäen   Metsälenkit jäivät tällöin lyhyemmiksi, mutta kelikin oli aivan liian kuuma pitkille lenkeille - huomattavasti paremmin viihtyivät järvessä, kuin metsässä. Nyt, kun ilmat ovat edes vähän viilenneet, on Gami taas tuumannut, ettei järveen välttämättä enää tarvitse mennä, vaan riittää, että vähän vain kahlailee. Uketsusta voi siis päätellä, että milloin keli on todellakin kuuma!  

Vastoinkäymisiä

Lauantaina heti aamusta kävimme mustikkametsässä viileämmän kelin aikaan. Totuttuun tapaan koirat kulkivat omia polkujaan ja söivät mustikoita mättäiltä omatoimisesti. Pitkään emme ehtineet metsässä olla, kun emäntä kuuli Nokin kiljuntaa. Napero paineltaa vauhdilla lähemmäksi emäntää ja heittäytyy maahan kemmertämään huutaen samalla ja silloin emäntä huomaa, että ampiainen lähtee Nokin luota pois. Koira pikaisesti kiinni ja rauhoittumaan syliin. Yritä siinä sitten tutkia, että missä on piikki tai mihin yleensä on pistänyt, kun toinen huutaa kuin syötävä ja rimpuilee pakosalle. Rauhoittui lopulta ja pystyttiin emännän äidin kanssa tekemään havainto, ettei piikkiä löydy... Mikään kohta ei alkanut silloin turpoamaan, vain vasenta etujalkaansa aristeli, eikä laskenut sitä koko painollaan maahan. Päätettiin seurata tilannetta, kun mitään hälyttävää ei ilmennyt ja Noki rauhoittui istumaan aloilleen. (eikä tietty kyytabletteja ollut mukana, kun ne unohtui kotiin. Tosin 5 min kuluessa ne olisi jo sieltä saatu, kun sen verran lähellä kotia oltiin)

Noin vartin ajan malttoi Noki istua aloillaan samalla pitäen jalkaansa hivenen kevyemmin maata vasten (eli ilmeisesti oli kipeä) , mutta sen jälkeen oli jo taas menossa omille teilleen entiseen malliin mustikoita syömään ja riehumaan. Tuli siinä sitten käymään emännänkin luona juoksujensa lomassa ja silloin emäntä huomasi, että oikean silmän alunen oli turvonnut! Ei mikään iso turvotus, mutta pieni kohouma siinä. Eli ilmeisesti oli sitten saanut kaksi pistosta itseensä, silmän alle ja jalkaan...   Mutta yhtä nopeasti kuin se turvotus silmän alle oli tullut, yhtä nopeasti se siitä myöskin lähti!  Voisi sanoa, että tunnin kuluttua ei olisi enää voinut sanoa, että onko koira saanut pistoksia vai ei? Missään ei näkynyt mitään turvotusta, eikä napero aristanut mitään kohtaa.

Ja jotta Nokin vastoinkäymiset eivät olisi jääneet vain tuohon ampiaisen pistoihin, niin parin tunnin kuluttua kahvipöydän ääressä Gami otti ja konahti Nokille varsin reippaasti, jonka seurauksena Nokille tuli kuonoon pieni haava...  Emäntä oli tällöin sisältä hakemassa kahvia ja emännän vanhemmat olivat terassilla kahvipöydän ääressä koirien kanssa, joten tarkkaan ei emäntä tiedä, että mitä tapahtui? Ilmeisesti vain tila oli käynyt liian ahtaaksi, kun kaikki kolme koiraa olivat pöydän ääressä survoutuneena pieneen tilaan (.. kerjuulla... )  ja Noki varmaan tunkenut tällöin liian lähelle Gamia. Normaalistihan emännän läsnäolessa jokainen koira on ns. väljemmillä vesillä, eikä suinkaan kuin sillit purkissa. Tämäkin episodi oli pian ohi eikä Noki ollut tästä moksiskaan, vaan entiseen malliin edelleen touhottaa menemään, eikä Gamille kanna kaunaa.

ja virtapiikkejä

Maanantain agitreenit jäivät väliin, koska emännän piti mennä vielä illaksi töihin. Ei tainut oikein Nokin mieleen moinen olla?    Okei. Kieltämättä kyllä emäntääkin ärsyttäisi, jos aamulla ennen seitsemään kaveri lähtisi töihin, tulisi työpäivän jälkeen käymään pikaisesti kotosalla tunnin ajan (ja samalla lenkittäisi koirat) ja sitten taas paineltaa illaksi töihin tullakseen kotiin noin klo 21:30... Siinäpä sitten olikin varsin "kiva" vastaanotto emännällä, kun eteisen oven aukaisi ja sisälle astui (kuva tosin otettu olohuoneen suunnalta):

Ilmeisesti oli Nokille jäänyt virtaa vähän liikaakin käyttämättä, joten oli sitten kuluttanut aikaansa ja energiaansa. Liekö sitten Ilo osallistunut myöskin näihin bileisiin? Mene ja tiedä, mutta voi hyvinkin olla, jos se on katsonut, että Nokilla on liian kivaa   Gami todennäköisesti on vain katsonut syrjemmältä ja tuumannut mielessään, että "ei hyvää päivää, tuo ei ole sallittua.. "  Ja tuo kuvahan EI kerro kaikkea mitä siellä oli vastassa! Siellä oli olohuoneen puolelta kuljetettu koristetyynyt + shaali keittiön/eteisen puolelle (onneksi ehjinä!), työkaverilta saatu täkki - koirille tarkoitettu kyllä - oli kaivettu muovipussistaan. Pussi oli silputtu ja täkkiä suolistettu ts. täytteitä revitty ulos... Pöytäliina vetäisty alas tabletteineen ja kynttilöineen. Kynttilä kaiverrettu puoliksi (lasikipon sisällä oleva kynttilä) ja kynttilän vahat pitkin poikin mattoja -eritoten olohuoneen karvalankamatto oli kynttilän silppua täynnä! Ns. pelastuspeitto rei'itetty, emännän lahjaksi saama kivinen peikko oli muuttunut kaljuksi, kun siltä oli tukka ja lippalakki silputtu päästä pois , kuten myös yksi koristekukka oli silputtu ja mustekynä muotoiltu uusiksi. Olikohan vielä jotain... ?  

Noin myöhään ei passannut enää alkaa imuroimaan, joten ko. homma jäi seuraavalle päivälle, vaikka muutoin saikin siivottua. Seuraavana päivänä emäntä lenkitti koirat kunnolla ja imuroi maton tarkkaan. Pitikin siinä sitten lähteä oman äitinsä luona käymään pariksi tunniksi ja kotiin tultuaan oli taas hävitys vastassa. Tällä kertaa oli emännän viherkasvit liikenteessä ja totta kai, multapaakut kannettu suoraan sille lankamatolle...    (ja jostain kumman syystä saa tästä eteenpäin Noki olla ns. omassa huoneessaan lapsiportin takana sen ajan, kun emäntä on poissa. Kyseissä huoneessa ei ole niin paljoa tuhottavaa  )