Jeps, paljonhan tässä on ehtinyt sitten monen viikon aikana tapahtumaan, mutta päivitykset ovat jääneet. Ei ole emännällä ollut inspistä... Päivitykset koskisivat vain Nokin treenejä ja kisoja (Joensuu 30.3. ja Pieksämäki 7.4.) eli eipä periaatteessa mitään uutta kerrottavaa  ;-) Edelleen tahmotaan ykkösissä ja edelleen sama meno sekä treeneissä, että kisoissa...

MUTTA... nyt on edes jotain uutta ja erilaista kerrottavaa! :-D Noks käväisi luonnetestissä sunnuntaina 21.4. Maaningan Haukkumajalla. Tuomareina olivat Reijo Hynynen ja Jorma Kerkkä, lisäksi oli myös harjoittelija, mutta nimestä ei tietoa... Emäntä vähän arveli, että onkohan Noks vähän liian nuori tuohon testiin, kun yhdellä foorumilla oli ollut paljon puhetta siitä, että porokoira tulisi käyttää vasta vanhempana -ne kun kehittyvät niin hitaasti... Ja nythän Nokilla oli ikää 2 v ja 2 kk.

Testi meni todelle hyvin! Emäntä oli todella tyytyväinen ja vaikutti tuomaritkin siltä, että tykkäsivät Nokista todella paljon. Testi oli aivan Nokin näköinen.

toimintakyky +2 hyvä
terävyys + 1 pieni ilman jäljelle jäävää hyökkäyshalua
puolustushalu +3 kohtuullinen, hillitty
taisteluhalu +2 kohtuullinen
hermorakenne +1 hieman rauhaton
temperamentti +3 vilkas
kovuus +1 hieman pehmeä
luoksepäästävyys +3 hyväntahtoinen, luoksepäästävä, avoin
++ laukauskokematon

Loppupisteet +187p.

VIDEO testistä

Loppukommenttien jälkeen tuli palautetta vielä tuomareilta, että Noks olisi todella hyvä jalostuskoira luonteensa puolesta. Tosin on sellainen koira, että töitä sen kanssa saa tehdä. Emäntä siinä sitten, että kun hän oli ajatellut Nokilta poistaa pallit jossain vaiheessa, jos vaikka vähän saisi järkeä sitten päähänsä enemmän ja kun Nokilla on ykkösen polvi... Tuomarit ja vähän muutkin jo siinä sitten, että "jotkut jalostaa polvia, jotkut lonkkia, jotkut kyynäreitä, mutta kun tajuaisivat katsoa koko kokonaisuutta!" Ja tuomareilta tuli "käsky" miettiä tarkkaan tuota pallien poistoa... Ei kuulemma välttämättä muutoinkaan avita tuohon rauhoittumiseen muuta kuin narttujen suhteen. Noh, siinäpähän emäntä sitten miettii...

Tähän tietysti vaikuttaa paljolti sitten myös se, että miten yhteiselo Gamin kanssa jatkuu tulevaisuudessa? Gamihan ei ole aikaisemmin oikein Nokista välittänyt, vaan on saattanut konahtaa suht pahastikin. Ja kertaalleen suht heti Ilon poismenon jälkeen pojat ottivat lenkillä yhteen, jolloin molemmilla oli vertavuotavia reikiä kuonon ympärillä ja Nokilta löytyi niskastakin myöhemmin rupia. Tilanne oli tällöin se, että Gami oli löytänyt metsässä lenkillä ollessa jonkin todella hyvän hajun ja Noks tunki siihen samalla "apajalle". Liekö vähän tönäissyt kuonollaan Gamia, että "mie kans!" ja silloin sai Gamin kimppuunsa. Ja ensimmäistä kertaa Noks pisti vastaan... Tämän jälkeen tosin ei nyt ole ollut mitään *koputtaa puuta ja kovasti!!!*, joten liekö sitten poikien maailma meni sekaisin Ilon kuoleman myötä? Nykyään on pikemminkin ollut havaittavissa se, että kotona on rauhallisempaa näiden kahden kesken ja lenkillä ollessa Gami sietää Nokia paremmin vieressään ja saattaa jopa hipaista kuonollaan Nokin kylkeä / kuonoa / korvaa... Tätä se ei ole koskaan ennen Nokille tehnyt, pikemminkin vain Ilolle. Onko sitten kolme koiraa ollut Gami mielestä liikaa? Tuntenut olevansa ns kolmas pyörä???