Ei ole Ilon tilanne helpottanut. Keskiviikko-iltana (27.2.) sentään söi varsin hyvällä ruokahalulla, mutta siihen se sitten on jäänytkin. Kuumetta on ollut koko ajan, kertaakaan ei ollut laskenut alle 40 asteen, vaan parhaimmillaan huiteli 40,8 asteessa... Koiruus on todellakin vaisu ja väsynyt. Juomassa on kyllä käynyt jo oma-aloitteisesti jonkin verran, mutta paremminkin olisi voinut juoda.

Torstai-iltana emäntä totesi, että Ilon lääkkeet eivät ilmeisesti auta, koska kuume ei todellakaan laske, joten soitto lääkärille. Ja käsky oli tulla perjantaina uudestaan näytille. Ja sitähän mentiin heti, kun vain aika saatiin varsinkin, kun perjantai-aamunakin edelleen oli kuumetta. Kun se ei laske, niin se ei sitten laske... Lisäksi koiruus hengittää varsin raskaasti.

Ilosta otettiin uudet röntgenkuvat sekä keuhkoista, että vatsasta. Kummassakaan ei näkynyt muutoksia edellisiin kuviin. Lisäksi ultrattiin, eikä sielläkään ollut mitään. Uudet verikokeet, joihin nyt mukaan myös maksa- ja munuaisarvot. Ylävatsaansa edelleen aristaa kokeiltaessa. Ilo pistettiin tiputukseen (ravintoliuosta) jolloin samalla sai myös uudet lääkkeet suoraan suoneen sekä kipulääkkeet. Emäntä lähti tiputuksen ajaksi käyttämään kotiin jääneet koiruudet lenkillä, kun ei eläinlääkärilläkään kannattanut olla (tiputus kesti n.2h). Ilo jäi kiltisti makaamaan paikoilleen -ei sillä ollut kiire mihinkään, vaan se jää niille sijoilleen, missä sattuu siinä vaiheessa olemaan. Oikeasti säälittää katsoa tuota koiraa, kun se ei vain jaksa... :-(

Kun emäntä meni Iloa hakemaan, oli vastassa jo vähän häntäänsä heiluttava koira! Olivat nyt saaneet kuumeen laskettua normaalille tasolle lääkkeen avulla. Eläinlääkäri oli myös uudestaan Ilon tutkinut ultralla tiputuksen aikana, jos vaikka olisikin jotain jäänyt huomaamatta. Mutta kun ei, niin ei... Matkaan lähti nyt uudet lääkkeet sekä kipulääkkeet tabletteina, kun nestemäistä ei Ilolle suuhun saa (kun se ei syö). Tilannetta on seurattava ja maanantaina soitto uudestaan eläinlääkärille, jolloin mietitään jatkoa. Tietty, jos viikonlopun aikana menee huonommaksi, niin sitten suoraan päivystykseen!

Vähän myöhemmin eläinlääkäri soitti verikokeista. Tulehdusarvot olivat suht samat, mitä tiistainakin (ti 18,5, nyt 19), munuaiset ok, mutta toinen maksa-arvo oli vähän nousussa. Siinä sitten vielä vähän aikaa eläinlääkärin kanssa emäntä jutteli, eikä kovin kivalle kuulostanut pähkäilyt: liekö vatsassa jokin läpimeno, joka tuon tulehduksen ja kuumeen aiheuttaa? Liekö siellä kasvain? Mahdollisesti autoimmuunisairaus? Tai jotain muuta... Joudutaanko koiruus aukaisemaan, jotta nähdään mitä se pitää sisällään?? Vai voisiko siellä olla vatsakalvontulehdus... ? Katsotaan miten nyt näiden lääkkeiden kanssa käy... Varmaa on vain se, että koiruus on todellakin sairas! Vaisu ja väsynyt, sekä tuijottaa tyhjyyteen... Jotain on jossain vialla, mutta missä???

Tarttuvaahan tuo ei ole, koska kaksi muuta ei ole sairastunut. Lisäksi Ilolla ei ole ripulia tms vatsatautiin liittyvää.