Maanantaina olikin toistaiseksi viimeisen kerran doboa kurssin muodossa. Jatkossa taas keskitytään kotosalla treenailemaan. Tietty jos ja kun sopiva ajankohta sattuu, voi olla, että mennään kursseille mukaan tai käydään yksittäisillä tunneilla muistuttelemassa asioita mieleen. Pakostakin jotain aina unohtuu ajan saatossa!

Tällä kertaa kertailtiin taas Kurre-asentoa, jonka olisi voinut halutessaan siirtää myös pallon päälle, mutta emäntä totesi turvallisemmaksi teettää sen edelleen lattiatasolla. Pallon päällä Noks kyllä sai sitten seisoa takajaloillaan samalla ottaen tukea emännästä, vaikkakin emäntä muutaman kerran yritti kurre-asentoa. Mutta ei se takamus Nokilla maassa/pallossa kiinni pysy, vaan tuppaa nousemaan jaloilleen, joten harjoitellaan ko liike ihan rauhassa ensin tukevalla maalla... Peruuttamista muistuteltiin mieleen, tehtiin emännän jalkojen välistä pujottelua (kahdeksikkoa) samalla, kun emäntä seisoi tasapainotyynyillä. Käytiin kokeilemassa ryömimistä patjan päällä riman ali ja siinä kyllä Noks näytti oman erikoisuutensa: etuosa oli kyljellään, mutta takaosa oli normi ryömimisasennossa... Ja siinä sitten koiruus liukui eteenpäin.

Pallon päällä kertailtiin tynnyriä sekä eteen, että taakse. Eteenpäin onnistui jo todella hyvin, mutta taaksepäin on vaikea! Ei se Nokin pylly nouse pallon päältä, vaan tuppaa tarjoamaan aina istumista. Kukkulan kuningasta tehtiin samalla tapaa kuin viimeksi eli koiruudella muuttui asento (istu-maahan) sitä mukaan, kun emäntä teki vatsalihasliikkeitä. Pienen pallon pyöritystä molempiin suuntiin. Pienellä pallolla myös tunnin lopuksi kaulan ja niskan venytys sekä takaosan venytys. Isolla pallolla emäntä teetti kylkien venytykset ennen varsinaisia loppuvenytyksiä. Ja jotta ihan koko aikaa ei koiruuden tarvinnut jotain tehdä, niin välillä joutui emäntäkin "töihin", jolloin koiruus sai lepotauon. Emännän liikkeenä tällä kertaa oli pienen pallon avustuksella kylkiliike. Eli kyljelleen pallon päälle, kroppa suorana ja päällimmäisen jalan nosto suorana kohti kattoa. Ja sama toisella kyljellä. Myös jo kuntonyrkkeilystä tuttu linkkuveitsi eksyi tälle tunnille... Mutta nyt käytettiin apuan tasapainotyynyä. Aina liikettä tehdessä tyyny vaihtoi paikkaa jalkaterien välistä käsien väliin...

Kyllä oli taas kivat dobotreenit! Toisaalta harmi, että kurssi otti ja loppui nyt... Mutta emäntä voi kyllä lämpimästi suositella Houndyn dobokursseja, vetäjänä Anita Pesola.