Maanantain 2.12. treeneissä oli mahdollista tehdä joko ratatreeniä tai keskittyä pujotteluun/kontakteihin. Ja jälkimmäiseen vaihtoehtoon emäntä tarttui kiinni Nokin mielipidettä kysymättä. Nythän on meinannut kontaktit vähän "leviämään käsiin" kisoissa ts koiruus on mahdollisesti vauhdilla loikkinut kontaktien yli, joten tähän halusi emäntä nyt panostaa.

Noks pääsi sitten vetämään rallia sielunsa kyllyydestä muodossa putki-puomi-putki-puomi-putki-puomi-jne... ja vauhdikkaasti tekikin kontaktit välillä ottaen, välillä loikaten... Tässä sitten pistettiin aivoriihi töihin valmentajan kanssa ja mietittiin MITÄ emäntä tekee toisin kuin aikaisemmin??? Aikansa rallateltuaan kontakteja, syttyi lamppu emännän ja valmentajan pään päälle! Ja kun lamppu loisti kirkkaana, Noks otti kontaktit nätisti ja rauhallisesti.

Yksinkertainen huomio. Kun kontaktit on Nokille opetettu, on emäntä ollut metrin parin päässä kontaktista edellä ja pysähtyneenä! Tällöin Noks on tullut itsenäisesti kontaktin loppuun asti ja ottanut on-off-kontaktit. Eli Noks VAATII sen emännän pysähdyksen suullisen käskyn lisäksi. Jos antaa vain suullisen käskyn ja jatkaa matkaa, Noks tulee vauhdilla perään unohtaen kontaktin... Hei, haloo! Tämä pitää laittaa nyt muistiin. Oikeasti.

Seuraavalla kierroksella keskityttiin pujotteluun ja sen lähestymisiin vaikeista kulmista. Vauhtia otettiin joko putkesta tai putki-hyppy yhdistelmästä (tavallaan kahdeksikkoa mentiin, kuten kontaktitreenissäkin). Ja vot! Ei ollut mitään ongelmia pujotteluun sisäänmenossa, kuten nyt viime kisoissa oli vaikesta kulmasta tultaessa. Emäntä vain kävi lähemmin näyttämässä, että mihin mennään, eikä antanut koiran itse sitä päättää... Eli tavallaan saatteli suht loppuun asti.

Ja jos treenit itsessään menivät todella hyvällä fiiliksellä, niin yleensä treenit alkoivat hyvällä fiiliksellä ja kivalla yllätyksellä! Perinteisesti kakkua vei emäntä luokkanousun johdosta treeneihin (tällä kertaa kaupan kakkua), mutta sitten tulikin jo valmentajien puolelta yllätystä! Kaikki viikonlopun luokkanousijat saivat itselleen todella hienot Pro Perron logolla olevat pipot! Kyllä nyt kelpaa painella pirteän keltainen pipo päässä radoilla ja lenkillä yleensäkin. Ihana yllätys!