Pienestä osaa ihminen tulla onnelliseksi. Siihen ei paljoa tarvita, vain hyvää mieltä ja ystävällisyyttä odottamattomalta taholta. Eilen pääsivät molemmat pojat osteopaatin käsittelyyn. Alkujaan oli vain yhdelle koiruudelle paikka varattuna, mutta paljon oli onnea, tuuria ja osteopaatin ystävällisyyttä matkassa, jotta toisellekin tuli hoitoaika. Yllättäen.

Emäntä oli pähkäillyt ja arponut koiriensa kesken, että kummanko veisi hoidettavaksi? Nokille tekisi hyvää tarkistaa kroppa ennen treenien ja kisojen alkua sen SM-kisojen rymyämisen jäljiltä, mutta toisaalta Gami on alkanut taas oireilemaan oikeaa etujalkaansa ja muutoinkin se on välillä ollut sen oloinen, että jossakin olisi jotain kipeänä, mutta ei voi tietää varmaksi, että missä? Gamin käytös on vain välillä muuttunut yhtäkkiä niin, että on alkanut kesken rapsutuksen/paijauksen jäykistymään koko kropaltaan suolapatsaaksi nostaen samalla karvat pystyyn ja päästänyt varoittavaa pörinää. Emännälle! Ei edes Noki ole ollut silloin vieressä saati näkösällä... Joten ei todellakaan normaalia käytöstä Gamilta. Alkuun tosiaan koiruus on itse ollut iloisena emäntää vastassa ja hakemassa rapsutuksia ja sitten yhtäkkiä käytös on muuttunut... Jos ei tuntisi koiran käytöstä ja jatkaisi vain rapsuttamista varoituksista huolimatta, voisi tarjolla olla ehkä jo hammasta...

Alkuun oli tiedossa taas hirveät möykät Nokilta autosta tullessaan, kun tajusi missä ollaan (agihallin pihassa) ja kun mentiin hoitohuoneeseen, niin ensin möykkäsi aikansa ja sitten asettui nukkumaan. Ja oli nimittäin upeasti koko hoidon ajan! Nokilla ei kyllä ollut pahemmin ongelmia kropassaan. Jonkin verran rintarangan loppuosassa oli edelleen jumia. Myös oikeassa polvessa oleva jänne (älkää kysykö mikä?) vähän kireällä, joten se on voinut aiheuttaa naksahtelua, jota aina aika-ajoin on kuulunut, kun Noks on noussut istumasta seisomaan. Ja yleensä dobon jälkeen on naksahdellut enemmän. Mutta ei siis mitään huolestuttavaa. Kehuja sai lihaksistaan, ne ovat nyt oikeasti hyvät! Dobo on tähän auttanut. Kuten myös paino on passeli. Tai ehkä pari sataa grammaa voisi olla vielä kevyempi, mutta ei enempää, sitten menisi jo liian laihaksi. Mutta ei tosiaan tämä nykyinen painokaan paha ole (20,5kg). Karvaa kuitenkin on varsin paksulti, joten se hämää, jos pikaisesti vain koplottelee koiruuden kylkiä. Osteopaatin maininnat Nokista: "Oik. sääriluun kireys, lannerangan yläosassa ja rinta-lannerangan välinen alue liikerajoitus vasemmalla. Rintarangan yläosa extensiossa. Oik. SI:ssä lievä liikerajoitus."

Siinä Nokin hoidon aikana tuli jutusteltua niitä näitä osteopaatin kanssa ja tuli emäntä vielä maininneeksi jo heti alussa, että oli arponut koirien kesken. Ja sanoi vielä, että jos peruutusaikaa hoitoihin tulee, niin emäntä sen kyllä heti ottaa. Ihmetteli kyllä sitten yhdessä vaiheessa, kun osteopaatti kysäisi, että onko toinen koira mukana? Onhan se, kun ei viitsi yksin kotiin jättää... Nokin hoito ja jutustelu jatkui, ja kun homma oli saatu päätökseen ja emäntä lähdössa, kuuluikin kysymys, että haluaisiko hän, että Gamikin hoidettaisiin samalla? Täh??? Juu, kun meillä oli illan viimeinen aika, niin hän voi kyllä ottaa... Siis ihan oikeasti?? Jos vain viitsii, niin ilomielin! Joten koiruuksien vaihto pikaisen pissatuksen kautta...

Ja oikeasti oli hyvä, että Gamikin sai hoidon. Heikäläinen oli kropaltaan todellakin huonossa kunnossa varsinkin etuosastaan. Kaularanka oli täysin jumissa, ei kunnolla saanut tehtyä taivutuksia liikkuvuuden tarkistamiseksi. Oikean lavan takana oli tiukka jumi, joka ilmeisesti sitten myös säteili oikeaan etujalkaan. Kyseinen etujalka oli muutoinkin paljon kireämpi kuin vasen. Lisäksi voi olla, että ranne on myös kipuillut (siinähän on patti Nokin pureman jäljiltä edelleen). Takaosassa oli myös vähän kireyttä, mutta etuosa oli tosiaan pahemmassa kunnossa... Kaulan kanssahan Gamilla on ollut jo pidemmän aikaa ongelmia. Liekö sinne tullut kulumaa? Vai liekö sitä on saatu koskaan edes kunnolla lukoistaan auki? Vähän tuli emännälle mieleen, että pitäisikö ottaa ja kuvauttaa kaularanka jossain vaiheessa, jos se vain onnistuu ilman rauhoittamista... ? Gamin tuntien se kyllä onnistuisi. Noh, koiruus tuli todellakin hoidettua ja paikat saatiin paremmin auki. Käsittely todennäköisesti tulee nyt kipeyttämään koiruuden vähäksi aikaa, mutta onneksi kotona on kipulääkettä olemassa, jos näin tulee käymään. Ja lepoa, lepoa parin päivän ajan! Viime yöksi emäntä laittoi kuitenkin Gamille vielä BoT-verkkoloimen päälle, joten sekin vähän auttaa palautumista käsittelystä. Osteopaatin maininnat Gamista: "Kaularangan kireys, erit. kaularangan alaosassa jäykkyyttä. Oikean lavan liikerajoitus ja aineenvaihdunta tuntuu huonolta, myös pientä turvotusta ranteessa. Kylkiluut inhalaatiossa ja kireät."

Mutta kyllä oli emäntä onnellinen, kun lähti illan päätteeksi osteopaatin luota. Oli toivonut peruutusaikoja tulevaksi, mutta saikin tällaisen yllärin. Pienestä osaa ihminen saada onnellisen olotilan.