Lauantaina 26.11. käväisi Ilo taas tokokokeessa, toiveena saada se koulutustunnus plakkariin. Ja se onnistui!   Oikeasti emäntä ei kyllä ollut kovin tyytyväinen tulokseen, eikä varsinkaan Ilon suoritukseen, koska parempaankin Ilo pystyisi. Paljonkin. Eli huonompi tulos tuli kuin viime kerralla. Mutta peiliin sitä on vain katsottava ja sieltä etsittävä syytä. Omaa laiskuuttaan/saamattomuuttaan, emäntä ei tehnyt kuin pari kertaustreeniä ennen koetta ja ne eivät olleet riittävät...

Tulos kuitenkin ALO1, 179,5p. ja koulutustunnus TK1   (sijoitus 2)

  1. Luoksepäästävyys 10
  2. Paikalla makaaminen 9
  3. Seuraaminen kytkettynä 9
  4. Seuraaminen taluttimetta 9
  5. Maahanmeno seuraamisen yhteydessä 9
  6. Luoksetulo 9,5
  7. Seisominen seuraamisen yhteydessä 8,5
  8. Estehyppy 7,5
  9. Kokonaisvaikutus 10

Paikallaolo jännitti emäntää aivan liikaa, sekin jäänyt varsin hyvin treenaamatta...   Muutoin hyvin, mutta emännän saapuessa viereen, Ilo ennakoi perusasennon. Seuraamisissa oli välillä vähän väljyyttä käännöksissä, eikä kyllä ne perusasennotkaan olleet emännän mielestä mitkään huiput. Löytyivät kuitenkin. Myöskin jäävissä (maahanmeno + seisominen) Ilo ennakoi perusasennon sekä seisomisessa otti pari askelta emäntää kohden, kun emäntä oli palaamassa vierelle. Luoksetulossa taisi perusasento olla hivenen vino... ? Estehypyn emäntä taas varmisteli kaksoiskäskyllä (käsky+ käsimerkki), kun ei ole saanut vieläkään aikaiseksi Ilolle opettaa tokohypyn suorittamista. Lisäksi Ilo liikkui hivenen seisomisessa. Eli vanhat virheet tulivat esiin ja hiomista liikkeisiin olisi tarvittu. Mutta oikeasti tyytyväinen pitäisi olla - ja toisaalta emäntä onkin. Kolme ALO-kisaa takana ja jokaisesta ykköstulos.  

Emäntä arveli, että tämä oli tässä. Ilon tokoura. Mutta katsoo nyt miten mieli muuttuu, jos muuttuu ja jatketaanko kuitenkin sitten AVO-luokkaan... ?  Ei tiedä vielä.