Sunnuntaina käytiin Jyväskylässä kisaamassa, jossa tuomarina oli Tomas Berglund kaikilla kolmella radalla (hyppy/agi/agi). Voisi sanoa, että emäntä lähti ko kisoihin vähän epävarmoin miettein, koska toisen jalan etureisi oli vielä edellisenä päivänä sen verran kipeä, ettei kunnolla kärsinyt kävellä... Ajomatkan jälkeen emäntä kyllä nytkin selvästi könkkäsi ja lämmittelylenkillä hölkkäsi testaten samalla jalkaa ja totesi, että kipeää tekee... Mutta se oli kyllä jännä, että kun näköjään tarpeeksi kovasti juoksi radalla, niin eipä tuntunut yhtään! Tosin emäntä piti kyllä huolen, että lihakset pysyivät suht lämpiminä ja venytteli jalkaa. Ja tuntui, että päivän mittaan jalka meni vain paremmaksi ja paremmaksi koko ajan.

Päivän ensimmäinen rata oli hyppyrata, jossa todellakin joutui juoksemaan! Kiva rata kyllä, se myönnetään. Emäntä pisti merkille, että jättäessään Nokin lähtöön, Noks oli hiljaa! Ei sitä perinteistä räksytystä ollut ollenkaan. Outo. Se vain rauhoittui siihen odottamaan lupaa.

3C%20hyppy.jpg

Rata meni hyvin, vaikka parissa kohtaa olisi voinut tehdä vähän toisin. Hypylle nro 3 emäntä teki "lennosta" ohjauksen muutoksen, koska tajusi kesken kaiken ettei yksinkertaisesti ehdi tekemään valssia kolmosen taakse, joten tilalle tuli backlappi. Myös kepeille menon olisi voinut tehdä tiukemmin, mutta emäntä varmisti, että menee varmasti heti oikein. Putkella nro 16 olisi ollut todella järkevää hakea koira putken suulta! Nyt tuli aivan mieletön kaarros... Mutta yhtä kaikki, tulos oli 0vp, sijoitus 8/24 ja etenemä 4,58m/s.

6.3.2016+HR+Noks.mp4?img=thumb280nocrop&

Seuraava rata oli sitten siis agirata. Tälläkin radalla kepeille menossa oli montaa eri vaihtoehtoa mitä emäntä syrjäsilmällä muiden ohjaussuunnitelmia katsoi, mutta päätyi pysymään omassaan. Muutoin tuntui, että muita "ongelmakohtia" radalla ei olisi. Paitsi puomi. Sinne asti todella kivaa ja vauhdikasta rataa, mutta se puomin kontakti... Kun ei taas malttanut sitä ottaa, vaan loikkasi reippaasti yli... Joten tulos 5vp, sij. 6/27 ja etenemä 4,20m/s. Tälläkin radalla Noks oli siinä vaiheessa hiljaa, kun panta otettiin pois kaulasta!

3B.jpg

6.3.2016+agi1+Noks.mp4?img=thumb280nocro

Kolmas rata oli tosiaan myös agirata.Tämä rata lopetettiin lyhyeen, oikeasti olisi jo heti alussa pitänyt lopettaa, koska Noki KARKASI lähdöstä! Puomin sentään tällä kertaa otti, kun emäntä oli jo ennen rataantutustumista päättänyt, että hölkyttelee puomin (eli menee hitaammin), jolloin ehkä Nokikin malttaa sen sitten paremmin ottaa. Ja kyllä se sen kontaktin ottikin, mutta heti seuraava hyppy meni sitten jo ihan plörinäksi. Tällä radalla Noki oli muutoinkin vähän levottomampi heti lähdössä, haukkui nyt. Ja tosiaan karkasi. Emäntä yllättyi, kun yhtäkkiä huomasikin koiruuden olevan hypyllä. Olisi siis oikeasti pitänyt pistää tässä vaiheessa peli poikki, jotta Noks ei jatkossa keksi samaa yllätystä...
Eli tältä radalta HYL.

3A.jpg

6.3.2016+agi2+Noks.mp4?img=thumb280nocro