Paluu arkeen oli nyt ihan konkreettista, kun pääsimme nyt osallistumaan oman treeniryhmämme treeniin. Viime viikko oli siis meidän kohdalla poikkeus omasta tahdostamme, nyt jatkuu treenit taas vanhaan tuttuun tapaan keskiviikkoisin Kurkimäessä.

Treenien pääteemana oli keppiosaaminen ja sopivasti näissä treeneissä olikin suht sama keppikulma, joka oli PiirM-kisoissa. Kuulemma treeniradalta löytyy myös pätkiä PM-kisoista sekä Euroopan tulijaisia. Kontakteista oli tällä kertaa meillä käytössä vain puomi ja siitä saikin nyt hyvät harjoitukset.

Treenit eivät alkaneet kovin lupaavasti, kun emäntä sekoili sen minkä ehti! Oli yllättävän hankala paikka emännälle hahmottaa omaa liikkumistaan ja ohjaamistaan esteillä nro 8-9, kun siihen piti tehdä japanilainen... Ei vain millään meinannut mennä jakeluun, että miten, missä ja milloin piti mitäkin tehdä??? Hyvä, ettei koutsimme Sannan tarvinnut kädestä pitäen näyttää (vaikka rautalangasta väänsikin), että missä kohdin tulee valssi, missä ensimmäinen persjättö ja missä toinen? Kyllä se sitten muutaman harjoittelukerran jälkeen emännältäkin onnistui... Hyvää harjoitusta tuli myös sylkkärin suhteen (nro 4 ja 23), kun sitähän me ei paljoa Nokin kanssa käytetä. Mutta osattiin! Pujotteluun (nro 16) onnistui joka kerta nappiin! Eihän tuo vaikeaa Nokille ole... muuta kuin joskus kisoissa. Pujottelulla piti tehdä poispäinkääntö esteelle nro 17 (eli ohjaaja on pujottelun oik.puolella) ja emäntä vähän epäili, että näinköjän tuo Noks sitä osaa? Yllätys oli emännälle sitten melkoinen, kun Noks teki niin kuin pitikin! Poispäinkääntö onnistui ja oikea este löytyi! VAU!!! Emäntä oli varsin onnellinen! Ja yllättynyt! Mutta uskottava se oli, että Noks osasi sen tehdä, kun muillakin kerroilla se onnistui. Muutaman kerran harjoiteltiin myös ylileikkaamalla eli Noks ensin pujotteluun ja kun pari väliä oli pujotellut, emäntä leikkasi sen selän takaa pujottelun toiselle puolelle. Vähän oli alkuun Noks epäluuloinen, että meniköhän oikein, mutta jatkoi itsenäisesti pujottelua loppuun asti ja siellä sitten Sanna palkkasi Nokin. Joten saatiin tätäkin vahvistettua. Muutaman kerran harjoiteltiin myös puomia pelkästään. Sekä osana rataa, että yksittäin harjoiteltaessa, Noks otti kontaktit aivan huipusti! Pysähtyi ja odotti lähtölupaa joka kerralla.

vko34_2015.jpg

Treenit olivat todella hyvät! Ja huolimatta alussa emännän sekoiluista, ne onnistuivat todella hyvin. Ja yksi mitä emäntä jäi miettimään oli se, että heikäläinen ehti todella hyvin pujotteluun syöttämään, vaikka olikin tuollainen juoksusuora ennen sitä, kuten myös puomilla heti oikeaan paikkaan oikeaan aikaan... Tässä vaihtoehtona on tietty se, että joko a) Noks oli hidas  b) emäntä osasi lähteä joka kohdassa tarpeeksi ajoissa liikkelle c) emännän kunto on noussut sen verran, että jaksaa pistää töppöstä toisensa eteen entistä nopeammin... ? Mikä lie syynä tai mahdollisesti kaikki yhdessä, mutta kiirettä ei kyllä nyt tullut paikasta toiseen siirtymiseen. Eikä kunto loppunut kesken... Ja uudet treeni-/kisakengät on todettu hyviksi! (Inov-8 Mudclaw) Ei ole enää jalat kipeät kisapäivän/treenien jälkeen.