Lauantaina aamulla pimeän aikaan emäntä suuntasi koirineen kohti Jyväskylää agikisoihin, joissa samalla oli kessujen (keeshond siis  ) agirotumestaruudet. Emäntähän oli miettinyt tarkkaan, että lähteäkö tänne vai jättääkö kisat välistä? Paljon riippui Ilon kropan kunnosta ja kun se nyt oli hyvä, niin eikun vain matkaan! Tosin vähän pisti kyllä vielä mietityttämään, että miten Ilo liukastelee hallissa, kuten viimeksi teki kyseisen seuran kisoissa ja samassa hallissa. Nyt tosin ei ollut pelkoa, että kosteus olisi tiivistynyt ja päässyt liukastuttamaan pohjaa. Onneksi kaverilta löytyi tyhjä sohvan nurkka (), johon sitten pääsi kisojen jälkeen päänsä kallistamaan, kun kisapäivä tuppasi venymään varsin pitkäksi...

Kisapäivän aloitti 3-luokat, joissa ensimmäisellä radalla oli mukana Ilo. Tuomarina kolmosten radoilla oli emännälle uusi tuttavuus Henri Luomala -tai ei ainakaan muista aikaisemmin hänen radoillaan olleen... Radat näyttivät äkkiseltään varsin "pahoille" kentän laidalta katsottuna eli varsin hyviä pommikohtia siellä oli tarjolla, jos ei koiraa saanut pidettyä ns hanskassa, mutta loppujen lopuksi ne ei nyt niin pahoja olleetkaan!

Ensimmäiselle radalle valmistautuessaan emäntä oli jo varsin turhautunut Iloon, kun ulkona ollessaan heikä vain räksytti ja roikkui hihnassa, eikä keskittymisestä näkynyt merkkiäkään, kun oli niin innoissaan. Onneksi ne aivot sitten tulivat takaisin ja keskittyminen sitä myöten. Jopa yllättävän hyvin keskittyi, kun halliin mentiin omaa vuoroa odottamaan   Rata sujui hyvin! Oikeasti paremmin kuin hyvin! Emäntä ei kyllä heti radan jälkeen ollut selvillä vesillä, että tuliko virheitä (puomin kontakti?) vai miten se loppujen lopuksi meni, joten hölmönä siinä sitten kessuihmisiltä kuuli, että se olikin puhdas rata! Ja aikakin riitti! Joten Ilolle nolla!!!   Tuolla nollatuloksella (-1,58s, etenemä 3,55m/s) oli Ilo sijalla 5, kun koirakoita kisassa oli 41  Ei hullummin

Toisella radalla Ilolla oli sama tekemisen meininkin ja keskittyminen, kuin mitä oli ensimmäiselläkin. Puomin kohdalla emäntä arveli kontaktivirheen tulleen ja loppurutistuksessa tiukassa käännöksessä rima kolahti alas. Noh, puomilta ei tullutkaan virhettä  Mutta tuo riman pudotus (5 vp, etenemä 3,68m/s) aiheutti sen, että kessujen rotumestaruus otettiin ja hävittiin, kun voittaja onnistui tekemään tuplanollat... JOS rimaa ei olisi tullut alas, olisi Ilo voittanut, koska oli kuitenkin molemmilla radoilla nopeampi kuin voittaja. Noh, aina ei voi voittaa, vaan nyt selvästi hävittiin  Mutta sitten taasen se kakkossija voitettiin, koska eroa kolmanteen sijaan oli vain 0,60s... (molemmilla kahden agiradan yht.tuloksissa 5 vp, mutta Ilo voitti ajassa). Että silleen... Eli rotumestaruuskisassa Ilo oli sijalla 2   (väännetään nyt sitten vielä rautalangasta  ) Mutta onnittelut kessujen rotumestarille Outille ja Nikalle!

Ilon   A-kisa  ja   B-kisa   Näistä Ilon videoista kiitos Outi Hällille!

Tälle jälkimmäiselle agiradalle pääsi Gamikin kisaamaan, jottei ihan koko päivää tarvitse toimeettomana olla   Voi että, Gamilla oli intoa ja paljon!  Taaskaan ei emäntä radan jälkeen tiennyt - Gamin tuntien, että tuliko puomilta alastulolta virhe vai ei, mutta... EI! Se oli Gamillakin täysin puhdas rata eli nolla! VAU!!! Harvinaista herkkua Gamin kanssa tuo! Aika alittui -0,61s, mutta alle ihanneajan kuitenkin   Sijoitus oli Gamilla 13, kun koirakoita oli 43. (etenemä 3,48m/s)

Gamin video  Tästäkin videosta kiitos Outi Hällille!

Jeps. Kolmoluokkien jälkeen pääsikin sitten Noks tositoimiin 1-luokkien myötä. Jos vanhemmat poijjaat hommas niitä nollatuloksia, niin Noks keräsi hyllyjä tulevaisuuden palkintoja varten   Eli lyhykäisyydessään: molemmat agiradat Nokin kanssa hylätyiksi. Ensimmäisellä radalla tosin emäntä päätti palauttaa keinua vähän paremmin mieleen, kun tulin niin reipas ja vauhdikas lentokeinu... Toisella radalla emännän totaalinen myöhästyminen ohjauksen suhteen aiheutti sen, että Noks meni esteen ohi, eikä emäntä sitä alkanut korjaamaan, vaan antoi vain koiran mennä eteenpäin entisellä innollaan. Tuomarina näissä molemmissa Nokin radoissa oli Johanna Nyberg.

Nokin  A-rata   ja   B-rata