Eiliset kisat palauttivat takaisin maanpinnalle ja suht ryminällä kahden hyvin menneen viikonlopun jäljiltä. Kisat olivat Sorsasalossa, Kuopiossa ja ensimmäisellä agilityradalla tuomarina Henri Luomala ja seuraavilla hyppy- ja agilityradoilla Seppo Savikko.

Ensimmäinen agilityrata meni oikeasti hyvin, todella hyvin varsinkin kontaktien osalta. Noks otti ne kaikki todella hienosti, jopa sen puomin! Mutta. Nollarata alla ja kepeille meno (nro 13). Se sitten otti ja vähän kompastui kepeille mentäessä heti ensimmäisessä välissä, kun siellä oli ihan pirunmoiset montut! Joten kuului vain kopsahdus, kun kolahti päin keppiä ja sen jälkeen jäi yksi väli välistä. Joten kepit uusiksi...  Ärsytti! Niin hyvä rata muutoin ja sitten yksi p*rkeleen monttu kepeillä sotkee... Tulos oli 5,19vp, yliaikaa 0,19s pelkästään tuon korjauksen johdosta. (etenemä 3,48m/s)

HL.jpg

Seuraava rata oli hyppyrata ja siihen siis tuomari vaihtui. Heti alussa rima kolahti alas (nro 5 hypyllä) ilmeisesti tiukan käännöksen johdosta. Radan puolessa välissä ei Noks hypännytkään rengasta (nro 10), vaan painelsi räksyttäen ohi emännän perässä. Kuitenkin suora linja oli putkesta renkaalle, joten ei voi ymmärtää... Liekö nyt oli sitten sillä päällä, että joka ikinen este piti nimetä erikseen? "En tee, jos et kerro?" Ainakin räksytys oli Nokilla tänä päivänä aivan ärsyttävää, kimeää ja korkeaa. Renkaalle siis korjaus ja sen jälkeen matka jatkui kepeille. Ja oli kyllä oikeasti hieno sisäänmeno! Kyllä tuo koira kepit osaa, jos vain viitsii... Tältä radalta siis 10vp ja 3,12s yliaikaa eli tulos 13,12vp (etenemä 3,78m/s).

HR.jpg

Viimeinen rata oli sitten taas agilityrata ja tällä radalla Noks unohti taas täysin, että miten se puomin kontakti pitää tehdä!? Emännältä kuului pieni kirosana silloin... Varsinaista putki-ansaa oli rata ja ne kyllä selvitettiin, mutta hypylle nro 13 mentäessä ei emäntä ottanutkaan kunnolla koiraa oikealle linjalle, joten koiruus meni hypyn väärälle puolelle ja... HYL. Positiivista oli Nokin hieno kepeille meno, sekä myös A:n ja keinun kontaktit. Kyllä muutoinkin rata tehtiin yhdessä töitä, mutta nuo pari virhettä... 

Ag.jpg

Myönnettäköön, että emäntää jurppi tämän päivän kisat, mutta oikeasti oli niissä kyllä hyvääkin, kun tarkemmin ajattelee. Pitää ne vain kaivella esiin. Päivän kontaktitreenit harjoitusesteilllä (puomi + nakit) menivät todella hienosti, ja ensimmäisellä radalla ne myös onnistuivat. Mutta Nokin muisti ei vain enää riittänyt jälkimmäiselle agiradalle... Tai sitten emäntä ei muistanut Nokille sanoa, että se puomin kontakti pitää ottaa? (hidastamalla tarpeeksi rinnalla?) Ei tiedä. Ei ole taas videoita radoista... Lisäksi kahdella radalla kepeille meno hankalasta suunnasta olivat huiput! Ääntä Nokilla kyllä riitti tällä kertaa enemmän kuin tarpeeksi.