...kun ei taaskaan ajallaan ole emäntä ehtinyt / jaksanut blogia päivittämään, joten tässä taas muutamalta päivältä tapahtumia.

Mölliagilityä

Käväisimme eilen Gamin kanssa kokeilemassa mille maistuu keskenämme agiliitely epävirallisissa kisoissa. Takaporttina oli, että jos emännän kanssa ei kulje, menee toisen radan sitten Essin kanssa. Tai jos kulkee heti hyvin, ei toista rataa mennä...

Ok. Eka radalle lähtiessä ei Gami meinannut taaskaan alussa kulkea mihinkään emännän kanssa, vaan korvat lupsahtivat taas vaakatasoon ja oli kuin maansa myynyt. Emäntä kaiveli kesken matkan taskustaan pehmolelun sisällä olleen vinkuosan ja vingutteli sitä. Johan alkoi liikettä koiruuteen löytymään! Eli loppurata mentiin sitten varsin vauhdikkaasti, vaikkakin tehtiin matkalla väärä rata... Sillä ei todellakaan ollut mitään väliä.

Toiselle radalle päätti emäntä kuitenkin lähteä itse Gamin kanssa, kun kerran koiruus alkoi kulkemaan. Taas, kun valjaat lähtivät pois päältä, tuli Gamille se tyypillinen ilmeensä, joten heti alussa vinku nyrkin sisään ja homma pelitti taas oikein kivasti :D Tälläkin radalla tosin mentiin väärälle esteelle ja pujotteluun väärästä välistä sisälle, mutta vaikka emäntä pujottelun korjasikin, ei Gami ollut siitä moksiskaan. Vinkua peliin! ;-) Nämä radat olivat todella hyvää treeniä emännän ja Gamin yhteistyötä ajatellen. Näitä tarvitaan lisää!

Kintun nostoa á la Ilo

Jee jee! Otsikko jo kertoikin kaiken? ;-)

Maanantaina Ilo ensimmäistä kertaa kunnolla nosti kinttuansa! Tai kunnolla ja kunnolla, mutta selvästi kuitenkin nosti. Edellispäivänä oli myöskin yrittänyt, mutta silloin se oli vain sellainen pikainen nosto ja pikaisesti takaisin neljä jalkaa maahan tasapainon pettäessä... Mutta maanantaina. Rehellisesti kinttu ylös (ei nyt vielä niin reippaasti kuin Gamilla nousee) ja tasapainokin pysyi hyvin. Ja kertaalleen tuon tehtyään, Ilo jatkoi kintun nostoansa vielä muutaman kerran senkin jälkeen. Näköjään jos on mielestään väsähtänyt, tai ei malta, silloin on neljä jalkaa maassa, mutta muutoin kyllä varsin ahkeraan kinttuansa on nyt alkanut nostamaan ja joka kerralla entistä korkeammalle. Ilo on jo iso miäs! ;-)

Agilitykisoissa Kajaanissa

Sunnuntaina käväisimme Kajaanissa agilitykisoissa. Emäntä kisasi siellä Kuuran kanssa kaksi rataa ja Saarelan Essi meni Gamilla kaksi rataa. Päivän saldona oli 3 x hylly ja kertaalleen 10 vp.

Emännän ensimmäinen rata Kuuran kanssa oli tavallaan kokeilua ja hivenen se levisikin käsiin, mutta ei niin pahasti kuin olisi ollut mahdollista ;-) Viimeksihän emäntä on Kuuran kanssa agilityä kisannut tai yleensäkin treenannut viime syksynä...  Ensimmäinen rata tyssäsi tavallaan jo heti toisen esteen (pitkä, suora putki) jälkeen, kun olisi pitänyt saada koira käännettyä putken vieressä olleelle hypylle takakierron kautta. Jep. Kuura ampaisi putkesta ulos, teki suht pitkän kaarroksen ennen kuin kääntyi, ja ampaisi takaisin putkeen! :-) Muutoin loppurata menikin sitten yllättävän hyvin, vaikkakin kaarrokset olivat turhan laajoja ja puomin ylösmenon kontakti jäi jonnekin sinne kauas...

Toisella radalla emäntä selvitti Kuuran kanssa upeasti heti alussa olleen ongelmapaikan: puomi, jonka ylösmenon alla oli molemmin puolin putken suut houkuttelemassa. Monet koirat eksyivät tässä vaiheessa putkeen, mutta Kuura meni sinne minne pitikin. Muutoinkin rata oli todella hienoa aina puoleen väliin saakka, jossa sitten emäntä myöhästyi valssin / käännöksen kanssa ja Kuura ampaisi väärälle esteelle. Loppurata meni taas oikein mahtavasti! Käännökset olivat lyhyitä, kontaktit tuli otettua hienosti ja emännällä aivan huippufiilis radan jälkeen =D Koira siis pysyi tällä radalla huomattavasti paremmin hyppysissä, kuin ensimmäisellä radalla ja emäntäkin oli ajan tasalla ohjauksen suhteen -jollei oteta huomioon tuota valssin myöhästymistä. ;-)

Gamin kanssa Essi selvitti ekan radan 10 virhepisteellä: olikohan pujottelu vai puomi...? (tarkistetaan myöhemmin lapuista) sekä okseri kolahti vauhdikkaasti alas, kun Essi laittoi liian aikaisin kätensä alas ja siinä vaiheessa tulee aina Gamin laskutelineet alas. Ihanneajan puitteisiin kuitenkin itsensä selvittivät.

Toisella radalla Essi ja Gami sortuivat heti alussa ongelmakohtaan ts. koiruus meni puomin sijasta putkeen. Muutoinkin rata oli vähän hakusessa heillä ja Gami vaikutti välillä hivenen epävarmalle. Tuli kieltoa hypylle, A-esteen alastulon tuli täysin vinosti ja hypäten korkealta ja pujottelukin taisi heillä tökkiä...