Muutamat kisat on tässä nyt ehditty käymään viimeisimmän blogipäivityksen jälkeen, joten pistetäänpäs ne nyt sitten ajantasalle.

1.6. kävimme kisaamassa Joensuussa, tai tarkemmin Liperissä. Tuomarina täällä Minna Väyrynen ja päivän tulossaldona 3 x hylätyt radat... Ensimmäinen ratasuoritus ei oikein ollut emännän mieleen, mutta kaikesta huolimatta emäntä oli varsin tyytyväinen tuohon "pikku" räkyttäjään varsinkin kahden seuraavan radan osalta. Toisella radalla emännällä meni ohjaus soveltamiseksi radan lopussa, kun ei ehtinytkään sinne minne olisi pitänyt, mutta huolimatta ohjausmuutoksesta, Noks toimi oikein hyvin ja virheittä! Viimeisellä radalla, vaikka koiruus räksytti sen minkä ehti, se toimikin ja kuunteli yllättävän hyvin! Emäntä on kuvitellut, että mitä enemmän Noks räksyttää, sitä huonommin se kuuntelee, mutta tämä rata todisti toisin. Ja emäntä myös kuvitteli, että Noks ei räksyttänyt yhtään keskimmäisellä radalla, mutta... VÄÄRIN!!!  Kyllä siellä sitä möykkää kuului ihan kiitettävästi videolta katsottuna...

Videot löytyvät tästä linkistä.

Seuraavat kisat olivatkin sitten Pieksämäellä 7.6. ja täällä tuomarina Marja Lahikainen. Kisapaikalla olikin hallin ulkopuolella harjoitusesteitä (puomi, pujottelu + kepit), joissa emäntä kävi sitten Nokin kanssa muistuttelemassa mieleen kontaktin alastuloa, hyvinhän se Noks harjoitusesteillä toimii... Tosin yhdellä kertaa onnistui sitten jo siinäkin loiskauttamaan itsensä alastulon yli, joten siinäpä sitten miettiminen, että mites vauhtia pois? Ensimmäisellä kisaradalla emäntä tekikin kontaktien kohdalla eritavalla kuin ennen: suhahti kontaktien alastulossa! Ja hups! Se toimi! Kaikki kontaktit tehtiin hienosti! Ja kun kaikki muutkin ko radalta onnistui, niin tuloksena oli nolla! (-0.81s) Ja tämä tulos riitti kolmanteen sijaan, joten kotiinviemisinä oli perinteisesti ruisleipää. Toisella radalla meno pysyi hyvänä edelleen, mutta kepeille tuli virhe sisäänmenossa. Ja tästä matka jatkui puomille, jossa Noks loikkasi alastulossa. Emäntä siinä sitten lopetti homman kesken ja arveli ottavansa kontaktin uudestaan, kun kerran yli loikitaan. Tässä vaiheessa Noks vain ehti itse jo menemään takaisin alastuloon, joten hylätty. Ja se kontakti jäi siis kertaamatta. Paineltiin sitten suoraan radalta kertaamaan niitä kontakteja harjoitusesteille... Ja mikä parasta tai sitten ei. Noks oli ottanut sen alastulokontaktin, mutta vasta ihan alastulon loppuosassa. Eli oli hypännyt yli suoraan ihan alas asti kontaktille ts videolta katsottuna tuomarin käsi ei noussut eli virhettä ei olisi tullut. Ennen kuin emäntä sen radan sitten hyllytti. Kolmas rata olikin sitten hyppyrata ja se tehtiin ilman ratavirheitä, mutta... Tuo varsin utelias pikkukoira kävi pussista tultuaan kurkkasemassa hallin päädyssä olevasta avonaisesta ovesta ulos, ennen kuin tuli sinne minne olisi pitänyt... Joten kiitos tämän "tarkastuksen", tuli yliaikaa 1,49s...Se olisi ollut niin lähellä se nolla... Mutta hitsi, että Noks toimi hyvin!

Videot löytyvät tästä linkistä.

Maaninka 8.6. tuomarina Anne Savioja ja meille Nokin kanssa ensimmäiset ulkokisat ILMAN aitoja ympärillä!!! Voitte arvata, että emäntää itseään jännitti tämä suht paljon ja arveli jo yhdessä vaiheessa jättävänsä koko kisat väliin, kun "ei se kuitenkaan pysy siellä kentällä, vaan lähtee maisemia katselemaan ja varsinkin, jos siellä on räkyttäviä koiria kentän laidalla"... Kerrottakoon heti alkuun, että päivän saldona oli 2 x hylätty ja 9,97vp (5 ratavirhettä ja yliaikaa). Hylätyt tulivat kepeiltä! Ensimmäisellä radalla Noks teki kaiken muun todella upeasti, mutta kepit... Näytti alkuun, että menee oikeasta välistä sisään, mutta hupsahtikin väärään väliin. Ja kun heikä oli sitä mieltä, että siitä väärästä välistä pitää aina aloittaa, niin siitähän sitä sitten aloitettiin, vaikka emäntä yritti rautalangasta asian oikean laidan näyttää ja yritti oikein kädellä näyttää sitä oikeaa väliä. Mutta ei, niin ei... Sitä mentiin siinäkin vaiheessa väärään väliin. Lopulta saatiin kepit tehtyä oikein, kun emäntä vei koiruuden suoraan linjaan keppien suhteen ja lähetti sieltä kepeille -ja kas, kyllähän ne osataan! Mutta kuusi, siis KUUSI kertaa niitä keppejä otettiin ennen kuin saatiin jatkettua rataa eteenpäin. Mutta hylättyhän tämä oli jo tässä vaiheessa. Toisellakin radalla kepit koituivat kohtaloksi, kun keppien puolessa välissä Noks menetti rytmin ja tuli välistä pois. Emäntä korjasi ja tällä kertaa kepeistä jäi viimeinen väli suorittamatta, mutta emäntä ei tätä enää korjannut, vaan jatkoi rataa eteenpäin... Kolmannellakin radalla kepit jätettiin Nokin toimesta puolesta välistä kesken, joten taas korjaamaan.. Ja korjaus maksoi aikaa, joten radan tulos oli 5 ratavirhettä ja yliaikaa 4,97s...

Mutta jos jotain positiivista piti tästä kisapäivästä etsiä, niin se, että Noks EI EDES KATSELLUT kentän ympärille! Okei, ei siellä kyllä paljoa porukkaa ollutkaan, eikä edes koiria, mutta kuitenkin... Noks keskittyi emännän kanssa tekemiseen siellä radalla. Jospa siihen voisi luottaa, ettei heikä lähde kentältä viipottamaan minnekään?

Videot löytyvät tästä linkistä.