Hehee!!! Eikös ole aikas ilkeätä, että emäntä ei kerro mitään rally-tokosuunnitelmistaan??? Vaikka agisuunnitelmat näkyykin? Kävimme siis lauantaina 21.pvä rally-tokokisoissa Varkaudessa, jossa tuomarina oli Taru Leskinen. Sama tuomari siis kuin viimeksi Kuopiossa. Mutta mikäs oli päivässä outoa? Muuta kuin, että Gamilla oli mahdollisuus saada koulutustunnus, jos tuloksen saa? Se, että emäntä oli ilmoittanut myös Nokin! Tästähän ei kerrottu kellekään, vaikka parille kertoikin ilmoittaneensa Gamin... Heh. Noh, tuo Nokin ilmoittaminen oli tavallaan vain kokeilua, että osaako se mitään? Eli hirveitä tavoitteita ei kyllä otettu. Molemmilla kisaluokkana siis ALO (alokas).
Keli ei ollut aamulla mikään parhain mahdollinen, kun lähdettiin kohti Varkautta. Satoi. Ja emäntä manasi tällöin, että miksi ihmeessä ilmoitti varsinkin Gamin ulkokentän kisoihin??? Gami ei tykkää sateesta, saati märästä maasta, joten silloin olisi turha odottaa ihmeitä... Onneksi säätiedotus ei (taaskaan) pitänyt paikkaansa. Koko päiväksi luvattu sade kesti loppujen lopuksi vain klo 8-10 välisen ajan ja sitten poutaantui (ainakin siellä missä emäntä kulloinkin oli: Kuopio - Varkaus - Kuopio). Joten helpotuksen huokaus pääsi emännältä.

Tällaisen radan oli tuomari suunnitellut
20160820_144747.jpg

Tässä radalla olleet kyltit selvemmin:
nimet%C3%B6n.jpg

Gamin kanssa mentiin ensin (toisena koirakkona), tämä oli emännän toivomus ja kiitettävästi kisojen järjestäjä toivomuksen huomioi, kun ohjaajalla oli kaksi koiraa. Eihän ne Gamin seuraamiset mitään maailman parhaimpia olleet, koiruudelle joutui koko ajan höpöttämään, kun muutoin heikä olisi unohtunut johonkin. Hyvin se kyllä hommia teki, vaikka juuri ennen radalle menoa Gami vähän paineistui... Ampiainen lenteli Gamin pään ympärillä ja Gami oli juuri sen näköinen, että nappasee sen suuhunsa. Tästä emäntä joutui vähän konahtamaan... Jep. Onneksi emäntä sai Gamin takaisin omaksi suht iloiseksi itsekseen. Radan jälkeen tuntui, että tuli eräänlainen työvoitto, mutta muutapa ei sitten emäntä oikeastaan osannutkaan sanoa. Kyllähän me kaikki kyltit suoritettiin oikein, mutta nrolla 11 ei Gami vain kääntynyt kunnolla mukaan ja sen jälkeen se oli jo menossa kehän laidalla olevan kirjurin/sihteerin luo moikkaamaan sitä, joten piti vähän toppuutella, jotta saataisiin rata loppuun. Maaliin päästyämme Gami sitten ohimennessä kävi sen moikkaamassa...
Vaikka rata tuntui tahmealle, saatiinkin pisteitä 99/100 !!! Emäntä hölmistyi varsin paljon, kun pistemäärän treenikaverilta kuuli! HUH! VAU!
Ja miksi se yksi piste lähti?
Kyltillä nro 11 tuli -1p. (VINO) -> Gami ei vain yksikertaisesti kääntynyt riittävästä emännän mukana. Jäi aivan vinoon. Liekö emäntä ei kunnolla kertonut, että mitä pitää tehdä, vai eikö Gamin kroppa yksinkertaisesti vain kyennyt nyt kääntymään tiukasti? Oliko niin jäykkä vielä mahdollisesti osteopaatin jäljiltä? Ei voi tietää...
Kommenttina arvostelulomakkeen lopussa oli: "Taitava rauhallinen suoritus"

Tämä tuloshan merkkasi sitä, että Gami sai samalla ALO-luokan koulutustunnuksen! Eli nyt voi Gamin nimen eteen kirjoittaa myös RTK1.

Ja sitten myöhemmin mentiin Nokin kanssa. Noks ei voinut yksinkertaisesti ymmärtää ollenkaan homman nimeä. Seuraaminen oli mitä oli ja Nokiakin piti herätellä seuraamiseen mukaan sekä höpötellä sille, muutoin olisi varmaan kävellyt kehästä pihalle... Ja varmaan ihmetteli, kun ei makupalaa tippunutkaan joka hetki suuhun... Mutta yllättävän hyvin poitsu kuitenkin keskittyi ja teki mitä pyydettiin, mutta eihän Noks oikeasti kunnolla osaa. Ei ole oikeasti edes seuraamista opetettu, kunhan vain mukana pysyy... Virhepisteitä saatiin vain -11p. olisi oikeasti voinut kuvitella, että olisi tullut enemmänkin.

Ja ne kootut selitykset pisteiden menetyksestä:
Kyltillä nro 2 tuli -10p. (TVÄ) -> Noks nousi kesken kaiken istumaan, joten väärin suoritettu liike. Mutta emäntä ei tätä uusinut, koska havaitsi juuri ennen radalle menoa, että tätä Noks ei oikeasti osaa! (kokeili monta kertaa ja joka kerta koiruus napsahti istumaan, kun emäntä oli kiertämässä selän takana) Joten näillä mennään, ei kannata uusia...
Kyltillä nro 5 tuli -1p. (AS) -> Kun Noks on oppinut sen kurre-istunnan (istuu takajaloillaan), niin sitähän sitten tarjottiin joka kerta, kun tiukasti liki tuli eteen. Kyllä ne etujalatkin takaisin maahan löysi, mutta virheellinenhän tuo oli.
Enempää emme sitten onnistuneetkaan virheitä ottamaan emännän yllätykseksi.
Lopuksi kommenttina arvostelulomakkeessa oli: "Mainio rata"
Eli Nokille kertyi pisteitä siis 89/100p. eli saatiin tulos (kun se raja on 70p.). Todella hienosti emännän mielestä, kun koiruus ei todellakaan osaa... Mutta kyllä vaikutti sille, että tämä koko homma oli Nokin mielestä sellaista "pakkopullaa", kun mitään vauhdikasta ei tapahdu.

Oli kyllä varsin mieltäpiristävä päivä molempien koirien osalta. Gamin kanssa mentiin tulosta hakemaan, jotta saataisiin sen koulutustunnus ja saatiin noin huipputulos! Ja Nokin kanssa se tulos oli ehkä salaisena haaveena, mutta sekin kyllä yllätti todella upeesti!
Nyt sitten voipi olla (tai olla olematta), että Gami jäisi tästäkin eläkkeelle. Pitää tuota liikkumista vähän seurailla. Miten alkaan taas epäpuhtaasti liikkumaan? Miten vaikeaksi menee ylösnousut maasta? Nyt ne on todellakin hitaat... Eli koiran kunnon mukaan harrastetaan.

rallyt.jpg