Seuraavaksi käytiin Varkaudessa kisaamassa 10.9. Tällä kertaa tuomarina oli Anders Virtanen kaikilla kolmella radalla (agi, agi, hyppy) Näissä(kään) kisoissa ei voi kuin emäntä katsoa peiliin... Ja ikävä kyllä, ei ole videoita radoista.

Puomia ei päivän agiradoilla ollut, koska satoi... Ja satoi... Koko päivän satoi! Ja emäntä oli tyytyväinen, että oli pukeutunut ihan rehelliseen sadeasuun ts se oikea sadetakki ja -housut. Ei mitään coretex-tuotteita...

Ensimmäinen rata oli agirata. Niin hienoa menoa Nokilla, että! Ainoa kompastuskivi tuli radan lopussa. Emäntä vedätti Nokia hypylle nro 20 (valssi nroiden 19-20 välissä), mutta huomasi sitten silmäkulmastaan, että Noks teki hypyn kohdalla koukkauksen ja meni sen väärälle puolelle ja sitä myöten ampaisi putkeen! Jätti hypyn siis välistä... Joten hylätty. Tähän asti oli tosiaan ollut puhdasta rataa.
_smaller.jpg

Toinenkin rata oli agirata ja tässäkin selvittiin suht loppuun täysin puhtaasti. Upeasti Noks haki kaikki esteet, pujottelun sisäänmeno onnistui ja muutoinkin tehtiin yhdessä hommia. Mutta... Pujottelun jälkeen ilmeisesti linjaus oli vähän huono keinulle mentäessä, joten Noks meni vähän sen sivuun. Hyppäsi keinulle sivusta ja sitä myöten ylösmenokontaktin yli...  Joten tästä ylösmenosta kontaktivirhe eli 5 vp. Nokin etenemä oli 4,03m/s ja sijoitus 6/25.
_smaller.jpg

Kolmas rata oli sitten hyppyrata. Tässä vaiheessa sade jo vähän hellitti. Heti alku oli hankala. Jos yleensäkin rataantutustumisen vaiheessa, kun ei varmaksi tiennyt, että miten oli järkevintä viedä putkelle nro 3? Emäntä päätyi sitten ottamaan nro 2:n päällejuoksuna ja siitä laittamaan Noks putkeen. Mitä tapahtui? Nrot 1 ja 2 onnistuivat. Hypyn (2) jälkeen emäntä tajusi, että Noks on vasemmalle puolen, kuten pitikin. Mutta yhtäkkiä se hävisikin siitä! Näki sen sitten oikealla puolellaan. Siinä tyssäsi emännän vauhti totaalisesti, mutta niin kyllä koiruudenkin, kun emäntä kalasteli Nokia nyt oikean käden ohjaukseen mukaan ja siitä hirttämällä putkeen. Onneksi koiruus päätyi siihen oikeaan päähän, oli hilkulla mennä jo väärään... Saatuaan taas ohjauksen halliintaan putken jälkeen, olikin loppurata sujuvaa ja puhdasta. Ei tuosta putkeltakaan virheitä tullut. Joten tuloksena oli 0 vp, sij. 2/22 ja Nokin etenemäksi merkattiin 3,93m/s.
_smaller.jpg

Emäntä tuskali taas sen kanssa, että serti jäi saamalla (meni voittajalle). Mutta totesi kyllä sitten, että vaikka rata olisi sujunut niin kuin oli alkujaan suunniteltu, ei Nokin nopeus olisi kuitenkaan riittänyt, olisi kuitenkin ollut toinen. On taas viime kisoissa sertit olleet niin lähemmä, mutta kuitenkin niin kaukana...

Ja jotta päivä ei olisi mitenkään täydellisesti mennyt, niin viimeisen radan jälkeen emännän alkaessa heittämään palkkalelua, päätyi koiruus pysäköidyn auton keulaan. Tilanne oli siis se, että kun emäntä valmistui heittämään lelua suoraan eteenpäin väljemmälle tilalle, Noks tuijotti koko ajan emäntää/lelua ts katse taaksepäin, mutta kroppa liikkui eteenpäin, niin eihän heikä luonnollisestikaan katsonut eteensä. Eikä mennyt edes suoraan, vaan lähti sivuviistossa vasemmalle juoksemaan. Onneksi kiihdytysmatka ei ollut pitkä, vain noin metri, joten ei päässyt täyteen vauhtiin. Mutta kopsautti siis itsensä niska vinossa lapa edellä auton keulaan... Muutama kitinä ja sitten ampaisi lelun perään -siihen oikeaan suuntaan. Onni onnettomuudessa: osteopaatille on aika jo varattu ja se on pian!